Треньор на Руис съветва Кобрата

Пулев трябва да свали Джошуа с дясната си ръка, смята специалистът

Photo: usatoday.com Бившият треньор на Анди Руис - Мани Роблес, смята, че Кобрата има шансове на 12 декември

Кубрат Пулев получи неочаквана помощ от бившия треньор на Анди Руис - Мани Роблес, малко повече от две седмици преди мача си с Антъни Джошуа, който е на 12 декември в Лондон.

Според американския специалист, който бе в ъгъла на Руис при сензационната му победа над Ей Джей преди повече от година в „Медисън Скуеър Гардън“, британецът има доста слаби страни.

„Кубрат трябва да пусне в употреба дясната си ръка. С комбинация от удари в тялото със завършващо дясно кроше, могат да разклатят Джошуа. Ето къде чувствам, че британецът е уязвим. Видяхте това в битката срещу Поветкин. Повечето боксьори, които са успели да наранят Джошуа, са го правили с дясната ръка. Антъни не е перфектен, допуска грешки. И ние се възползвахме от тези грешки през юни 2019 година. Пулев не е разходка в парка, той е опитен боксьор. Определено ще даде възможност на Джошуа да заслужи парите си. Пулев не е толкова бърз, колкото Анди, но ако разучи Джошуа, може да бъде ефективен“, каза Роблес пред dazn.com.

Същевременно се разбра, че Кубрат се надява на българска подкрепа в публиката на 12 декември. Както „Телеграф“ писа, очаква се на мача да бъдат допуснати 1000 човека при доста сериозни цени на билетите. Капацитетът е съобразен с изискванията на британските власти за спортни събития на закрито. По договор пък Пулев има право да получи 30% от билетите, което означава, че за Кобрата гърла в залата могат да дерат малко повече от 300 души.

Очаква се в близките дни Пулев да обяви в социалните мрежи как и откъде хората могат да си купят билети и на какви цени. В момента Кубрат провежда заключителната част от подготовката си, като е на лагер на варненската спортна база „Спортпалас“ в компанията на легендарния треньор Ули Вегнер и физиотерапевта Емилио Сантарели. Пулев трябваше да завърши подготовката си в Германия, но заради усложнената пандемична обстановка плановете му се промениха.

Подобни статии