Трима британски младежи получиха тежки присъди за убийство на полицай

Photo: i2-prod.getsurrey.co.uk

Трима британски тийнейджъри бяха осъдени на общо 42 години затвор за убийството на полицай, когото са влачили зад колата си повече от два километра, предаде Ройтерс.

През август миналата година тримата, докато крадели превозно средство от типа АТВ, били забелязани от полицай. Той последвал колата на младежите, но се омотал в буксирно въже и бил влачен близо миля и половина по междуселски път. Тялото на фатално наранения 28-годишен Андрю Харпър се откачило от въжето и останало на пътя.
Шофьорът на колата, 19-годишният Хенри Лонг, и пътниците Джеси Коул и Албърт Мауърс, и двамата на 18 г., бяха признати за виновни миналата година за причиняване на смърт по непредпазливост, но не и за предумишлено убийство. Днес Централният наказателен съд на Англия и Уелс определи за Лонг присъда от 16 години затвор и за другите двама - по 13 години затвор. Обвинението твърдеше, че извършителите са осъзнавали, че влачат полицая, но защитата оспорваше, че не имало преднамереност в действията им.
Първото дело по случая бе прекратено след въведената през март национална карантина заради коронавирусната пандемия. За втория процес съдът разпореди да бъдат взети допълнителни мерки за сигурност поради опасения от евентуални заплахи към съдебните заседатели от страна на привърженици на обвиняемите.

Подобни статии