Тризнаци писаха заедно за пандемията

Първа награда за съвместно подготвен проект по тема, свързана с пандемията от COVID-19 и социалната изолация получиха тризнаци деветокласници от старозагорската гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“.

Признанието за Мария, Димитър и Георги Еневи от 9 „А“ клас е от националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество“. Тяхната разработка как пандемията и социалната изолация влияе върху семейните взаимоотношения и домашното насилие е получила адмирациите на журито, в което са включени учени от СУ „Свети Климент Охридски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“ и представители на обществеността в града - домакин на конференцията Добрич.

„Радваме се, че успяхме да спечелим първо място в конкуренция с 250 проекта от цялата страна“, написаха в профилната страница на училището си младите таланти, като уточняват, че за втори път се включват в състезанието. За втори път стават носители и на награда. През 2020-а са били сред най-малките в групата си, където са представили проект за проблемите на децата с аутизъм. Тризнаците и благодарят на преподавателките Живка Недялкова и Радостина Кръстева за помощта ми при подготовката за участие в олимпиадата по информационни технологии.

Подобни статии

 • Електронната платформа е-просвета предлага видеоуроци и дигитални учебници от детската градина до 12-и клас

  Електронната платформа е-просвета предлага видеоуроци и дигитални учебници от детската градина до 12-и клас

  Над 1200 паралелки у нас вече учат от вкъщи заради новата вълна на COVID-19, но дистанционното обучение е ефективно само с добро образователно съдържание. Електронната платформа е-просвета предлага именно това видеоуроци с учител, дигитални учебници за всички възрасти - от детската градина до 12-и клас, специални кратки електронни уроци, хиляди упражнения, тестове, видеофилми и анимации, съобщават от Издателската къща "Просвета".

  78
 • УНСС преминава в неприсъствено обучение от 21 октомври

  УНСС преминава в неприсъствено обучение от 21 октомври

  Със заповед на ректора на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ от 21 октомври, до излизането на нова заповед на министъра на здравеопазването, в УНСС се преустановяват присъствените учебни занятия за всички форми и степени на обучение. Това съобщават от пресцентъра на висшето училище.

  69
 • От утре големите ученици минават онлайн

  От утре големите ученици минават онлайн

  От утре големите ученици в София минават на дистанционно обучение. Децата до 4-ти клас ще учат присъствено до края на седмицата. Това обявиха от столична община, след заседание на оперативния щаб. Мярката се налага, защото заболеваемостта в столицата е 812 на 100 000 население през последните 14 дни, е докладвал шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

  93