Тризнаци писаха заедно за пандемията

Първа награда за съвместно подготвен проект по тема, свързана с пандемията от COVID-19 и социалната изолация получиха тризнаци деветокласници от старозагорската гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“.

Признанието за Мария, Димитър и Георги Еневи от 9 „А“ клас е от националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество“. Тяхната разработка как пандемията и социалната изолация влияе върху семейните взаимоотношения и домашното насилие е получила адмирациите на журито, в което са включени учени от СУ „Свети Климент Охридски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“ и представители на обществеността в града - домакин на конференцията Добрич.

„Радваме се, че успяхме да спечелим първо място в конкуренция с 250 проекта от цялата страна“, написаха в профилната страница на училището си младите таланти, като уточняват, че за втори път се включват в състезанието. За втори път стават носители и на награда. През 2020-а са били сред най-малките в групата си, където са представили проект за проблемите на децата с аутизъм. Тризнаците и благодарят на преподавателките Живка Недялкова и Радостина Кръстева за помощта ми при подготовката за участие в олимпиадата по информационни технологии.

Подобни статии