Тръмп в Невада: Ще спечелим още 4 г. в Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп събра съмишлениците си в Невада в събота, предаде Ройтерс.

„Ще спечелим още четири години в Белия дом,“ каза той. Тръмп отново обвини демократите, че се опитват да "фалшифицират" изборите на 3 ноември. През последните седмици президентът увеличи броя на предизборните си митинги, провеждайки ги в самолетни хангари или на открито, поради риска от разпространение на коронавирус. Тръмп има предвидени предизборни събития в Невада и Аризона по време на тридневна совалка в Запада. Тя включва и спирка в Калифорния днес на брифинг за опустошителните пожари по Западното крайбрежие. Републикански служител заяви, че около 18 млн. долара ще бъдат събрани през уикенда чрез събития във Вашингтон и Невада.

Оман приветства решението на Бахрейн да нормализира отношенията си с Израел, съобщи оманската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. "Султанатът приветства инициативата на сестринското кралство Бахрейн", написа телевизията в Туитър.

Тръмп обяви в петък, че Бахрейн се е съгласил да установи пълни дипломатически отношения с Израел, припомни Ройтерс. Президентът на САЩ изтъкна, че това е втората арабска държава, която сключва мир с Израел през последните 30 дни. Бахрейн последва примера на Обединените арабски емирства (ОАЕ), припомнят агенциите.

Директна въздушна линия ще бъде открита между Израел и Бахрейн в резултат на споразумението за нормализиране на отношенията. Това съобщи вчера на седмичното заседание на израелския кабинет премиерът Бенямин Нетаняху. По думите му към политическия мир ще има и икономически, както и мир между народите. Освен това между страните ще има оживена директна авиовръзка, добави израелският премиер.

Възможно е скоро да започнат преки полети между Израел и Мароко, съобщиха израелски медии, цитирани от ДПА. Отварянето на въздушните коридори може да бъде следващата стъпка към мир в Близкия изток, съобщи израелската телевизия "Канал 12".

Подобни статии