Турция започва серийно производство на катери за бреговата охрана

Турция започва серийно производство на катери за бреговата охрана, съобщи Исмаил Демир, ръководителят на Агенцията за отбранителна промишленост на Турция, предаде Анадолската агенция.

Демир изтъкна, че отбранителната промишленост на страната продължава с дейностите си за модернизиране и оборудване на силите за сигурност с най-съвременни технологии. Като един от проектите в тази рамка той открои създаването на контролни катери, чието серийно производство вече е започнало.

"С проекта, който предвижда създаването на 122 катера за командването на бреговата охрана и главната дирекция на полицията, целим да подобрим ефективността при операциите за борба с нелегалната миграция, издирвателните и спасителните дейности, борбата с контрабандата и осигуряването на безопасност в морето", заяви Демир.

Новите катери ще бъдат разположени във всички крайбрежни райони на страната.

Турция значително увеличи собственото производство в отбранителната промишленост през последните години. Според оценки към момента страната покрива около 75 на сто от нуждите си в отбраната с местно производство.

Подобни статии