TV брак по сметка, олигарси сватовници и Делян Пеевски

Агент Богдан се изявява като телевизионен водещ

Общият бизнес на олигарсите Цветан Василев и Иво Прокопиев вече е официализиран. Двамата станаха сватбени агенти и рекламират бизнеса си чрез дежурни коментатори, които ги представляват и изговарят опорните им точки в ефир.

Избраниците на двамата олигарси, които си казаха „да” и станаха двойка покрай интересите на своите шефове, са тежка категория. Гърмат като бутафорни оръдия в ефира и докарват кошмари на зрителите с намусените си физиономии. За заблуда на противника той се представя за IT специалист, а тя се представя за пиар експерт. Иво Мирчев от „Демократична България” и Весислава Танчева от „Боец” илюстрират брака по сметка между олигарсите, около които гравитират. След като направиха своя дебют като двойка при Мадам Люба Кулезич – мастита дръжка на микрофон на олигарха Цветан Василев в „Евроком”, те цъфнаха и при агент Богдан от ДС. Студиото на Веселин Дремджиев в ТV+ и TV1 се оказа тесно, за да побере тези широки експерти, така че влязоха един след друг в два поредни дни. Но предварителната им договорка пролича в коментарите, в които и двамата не пропуснаха да споменат общия враг на своите господари – Делян Пеевски. Според Танчева прокуратурата трябвало да разследва него, а не например банкера беглец Цветан Василев, който окраде спестяванията на хиляди българи и се скри от правосъдието в Белград. Тролът на „Демократична България” пък излезе с налудничава теория, че от два месеца имало „договорки” между Пеевски и олигарха Васил Божков. И дори сам се разсмя на вица, който разказа, докато водещият се пулеше и обмисляше мъчително следващ въпрос, който да зададе на безинтересния събеседник.

Веселин Дремджиев е от кохортата агенти на ДС, активирани в наши дни в услуга на задкулисието. Кариерата му започва във вестник "Народна младеж", а после продължава в Радио Франс Ентернасионал, "По света и у нас", Ефир 2 и ТВ 7. Той е бил секретен сътрудник - агент с псевдоним Богдан към VI-II-II управление на ДС. Роден на 29.03.1958 г. във Варна, той е директор отдел "Новини" в телевизията от 24.08.2011 г. Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 1 - собствениците, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори и водещите на рубрики в печатни издания. Вещ в доносите, агент Богдан продължава да изпълнява поръчки - в това число и по отношение на събеседниците, които му подават за участие.

Още по темата: Фалшиви новини

Подобни статии

 • Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  "Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу държавите-членки на Северноатлантическия договор. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург." Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международната конференция "Европа и новите глобални заплахи".

  497
 • Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Бобокови заливат обществото с фалшиви новини, за да перат имиджа си и да се правят на жертви

  Един триумвират се опитва да държи в плен България. Триумвиратът на олигарси, обслужвани от поръчкови журналисти и фалшиви новини. Триумвират от хора, натрупали имането си на гърба на гражданите на държавата благодарение на корупция и обществен боклук. А сега, опитващи се да държат същата тази държава и нейните граждани в блатото на собствените си пороци и лъжи, разпространявани като псевдо новини, за да продължат да трупат милиони, паразитирайки върху всички нас.

  577
 • В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  Този месец в Хърватия ще започне работа музей на фалшивите новини, който в първата фаза ще действа като уебсайт, съдържащ мнения на изтъкнати журналисти и учени, база данни за фалшиви новини и инструменти за повишаване на медийната грамотност и критичното мислене, както и за разпознаване и борба с фалшивите новини, предаде агенция Хина.

  893