Творчеството, смъртта и парите се сблъскват в премиерния спектакъл "Монетата" в Младежкия театър

Темите за творчеството, смъртта и парите се сблъскват в премиерния спектакъл "Монетата" на сцената на Младежкия театър. Премиерата е на 19 декември, съобщиха от трупата.

Пиесата е победител в четвъртото издание на конкурса за нова пиеса на НБУ, а младият режисьор Боян Крачолов е изправен пред задачата да постави собствения си текст на театрална сцена.

В реализацията участват актьорите Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Рая Пеева, Стефан Мавродиев, Светослав Добрев и Станка Калчева. Сценографията и костюмите са на Елена Иванова, а автор на музиката е Мария-Каролина Койнова.

Боян Крачолов е роден през 1992 г. в София. Завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Иван Добчев, а после и магистратура по философия в Софийския университет. Сред режисьорските му работи са "Малък динамит", "Мишеловката", "Това не е Хамлет", "Палата нр. 6". Автор е и на една книга с кратки прози, наречена "Църква от сънища".

Новата тема на петото юбилейно издание на конкурса за нова пиеса е "Свободата". Младите автори могат да изпращат своите драматургични текстове до 15 януари 2021 г.

Подобни статии