Търсят се млади таланти в конкурс за поезия

За тридесет и седми път, през есента на 2020 г., Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Това съобщават от пресцентъра на общината.

За тридесет и седми път, през есента на 2020 г., Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Това съобщават от пресцентъра на общината.

Общината обявява началото на събиране на творби на млади автори. В конкурса могат да участват всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса - 30.10.2020 г., които нямат издадена стихосбирка.

Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици, и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Първата награда е призът "Златното яйце" и издаване на самостоятелна първа стихосбирка. Втора и трета награда са парични премии, присъждат се и поощрителни награди.

 

Подобни статии

 • Стара Загора събра поетите си в календар

  Стара Загора събра поетите си в календар

  Календар, в който са използвани оригинални фотоси с образите на 12 български писатели, родени, живели или творили в Града на липите в края на ХІХ и през миналия ХХ век, излезе под патронажа на старозагорския областен управител Гергана Микова.

  146
 • Златното яйце отлита за Дъблин

  Златното яйце отлита за Дъблин

  Статуетката Златно яйце , голямата награда на националния конкурс за младежка поезия „Веселин Ханчев“ ще отлети за ирландската столица Дъблин, съобщи тазгодишната й носителка, родената в Добрич, но отраснала във Варна Преслава Виденова.

  236
 • Анита Мейзер се

  Анита Мейзер се "излива" в "рими": Лоши хора ме чакат, за да ме причакат

  Преселилата се в Америка "миска" Анита Мейзер отново изстреля залп срещу България. Във Фейсбук" тя обясни, че винаги се е смятала за "аВериканска гражданка", попаднала по случайност в България. Ден след това откровение обаче осъдената за убийство Мейзер, намерила подслон в страна, в която можеше да получи поне 30 години затвор за това престъпление, реши да поправи грешката си и пусна някакъв поетичен опит, който оставяме без коментар.

  668