Убитият в САЩ българин бил гребец у нас

От 5 години разнасял куриерски пратки като шофьор между щатите

Опожареният пикап на българина е на отговорно пазене в двора на полицията в Илинойс.

24-годишният Панталей Николов, който бе застрелян в САЩ, е бил гребец на кану-каяк в родния си Асеновград. Преди 7 години печели годишна стипендия от спортното министерство. С парите, които успява да спести, заминава за Чикаго заедно със семейството си, които печелят зелена карта. От 2015 г. започва да работи като куриер, кара камион и разнася пратки между щатите.

Това разкриха негови познати от България. Семейството му след няколко години също се прибира в родината, но не и Панталей, който преценява, че може да работи и да се издържа сам в САЩ.

Първоначално полицията съобщи на близките му в първите дни след инцидента, че Панталей е катастрофирал. Впоследствие обаче се оказа, че е застрелян многократно. Това се потвърждава и от доклад на съдебна медицина в Мериън каунти, щата Индиана. Полицията в Индианаполис продължава да издирва извършителя. Убийството е станало на около 3200-ния номер на North Capitol Avenue в Индианаполис. Тялото на Николов е открито в събота около 8:30 сутринта от случаен минувач, който е подал сигнал на 911. Миналия петък той е карал своя пикап с климатична пратка до Охайо и е трябвало да се прибере вечерта в Чикаго, където живее. Вместо това обаче полицията съобщава за смъртта на близките му в събота сутринта. Официално тялото е било разпознато в сряда и тогава властите разпространиха информация за причината за смъртта на момчето.

Близо до тялото му разследващите откриват ремарке модел 2019 Patriot Flatbed trailer. От пикапа на Николов обаче няма и следа. От регистрационния номер на ремаркето полицията се свързва с компанията, за която Николов работи, и от там с негови роднини, които живеят в Чикаго. Във фаталния ден младежът не е разговарял с никого от близките си. След няколко дни властите намират опожарен и пикапа на Николов – син 2008 Dodge 1500. Камиончето е открито на около 10 км разстояние – на ъгъла на улиците W 73rd и Ditch Rd.

Подобни статии