Учител спаси блъснато от кола дете

Оперират крака на малчугана, шофьорът избяга

Снимка: Фейсбук Николай Фарфаров изважда езика на 4-годишното момче

Учител по физкултура от Разлог спаси 4-годишно момченце, което било блъснато на пешеходна пътека от лек автомобил и си глътнало езика. Тогава на помощ се притекъл Николай Фарфаров, учител по физкултура от Разложката професионална гимназия "Н. Стойчев“, който бил с детето си в парка.

Внезапно чул звук от спирачки на автомобил и си помислил, че става дума за лека катастрофа на съседната улица. „Чух писъците на бабата на пострадалото дете. Това ми привлече вниманието и по възможно най-бързия начин изтичах до мястото на инцидента”, разказа мъжът.

Там Фарфаров вижда група изплашени хора и дете в безсъзнание. „Видях бабата, прегърнала внучето си, което беше в доста тежко състояние. Аз изблъсках бабата, защото можеше да влоши състоянието на детенцето, и установих, че то си е глътнало езика. Успях да му помогна”, каза Николай Фарфаров пред Нова тв.

Учителят дал вода на детето и направил всичко възможно да го държи будно. Бащата на детето разбрал за инцидента и веднага пристигнал на мястото, където вижда учителя, с когото са приятели от деца.

Фарфаров разказва още, че не е имал никакво време за колебание, когато е видял задушаващото се дете. „Действах напълно импулсивно. Занимавам се със спорт от много години и съм преминал медицинска подготовка”, обясни учителят.

Детето е претърпяло операция на крака и вече си е вкъщи. Инцидентът е станал на два метра от пешеходна пътека. Шофьорът, блъснал детето, е избягал. 

Родители изказаха своята голяма благодарност към Николай Фарфаров. Служители от МВР Разлог също изказаха благодарност към учителя за неговото съдействие и оказаната помощ. Васка Пенева, директор на гимназията, сподели, че е горда от постъпката на г-н Фарфаров. "Трябва да имаш голямо сърце и душа, за да помогнеш на изпаднал в беда независимо дали на възрастен човек или на дете. Горда съм да имам в екипа си хора с такива големи сърца. Добротата и състраданието са качества, които не се възпитават у човека. Те идват отвътре. Добрите хора помагат в беда. Добротата е най-хубавото качество на човека, затова щеше да е прекрасно, ако всеки я притежава", допълни директорката.

Подобни статии