Удължават срока на ТЕЛК-овете с 2 месеца

Даниела Дариткова

Процедурата по удължаване на този срок ще се реализира следващата седмица, когато законът ще бъде приет в пленарна зала и ще се даде възможност да се удължат ТЕЛК-овите решения за трайна нетрудоспособност, които са изтекли по времена на извънредното положение с два месеца до приключването да извънредната епидемична обстановка. Това каза председателката на ПГ н ГЕРБ Даниела Дариткова по време на брифинг в НС.

Дариткова уточни, че промяната щяла да бъде вкарана в Закона за извънредното положение.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева каза пък, че ставало дума за около 5000 души, а предложението щяло да бъде да се увеличат решенията с 2 месеца след края на епидемичната обстановка и нямало да се слага точна крайна дата.

Подобни статии

 • БЛС застана зад здравния министър, призова за разум

  БЛС застана зад здравния министър, призова за разум

  Българският лекарски съюз (БЛС) категорично подкрепя действията на министъра на здравеопазването и призовава за разумно говорене и конструктивен диалог. Това се посочва в позиция на съсловната организация, в която се изразява тревога от нарастващото напрежение сред обществото заради действащите противоепидемични мерки и тяхното прилагане.

  84
 • Приемът на омега-3 ни помага да спим достатъчно

  Приемът на омега-3 ни помага да спим достатъчно

  Австралийска експертка съветва да приемаме омега-3, за да спим поне с час повече, съобщи електронното издание на "Дейли мейл". "Дефицитът на омега-3 може да доведе до намаление на хормона на съня мелатонин, а приемът му с храна поддържа нужното ниво, намалява тревожността и предизвиква желанието за сън", каза психоложката Оливия Арецоло.

  114