Удължиха мораториума за изгонване от квартирата в САЩ

Снимка: SURFACEMAG.COM

Жилищният регулатор удължи до 30 септември мораториума за принудително извеждане от квартирата на наематели, които не се издължават редовно на хазяите си.

Става дума за принудителните извеждания на квартиранти от страна на собствениците на апартаменти в многофамилни сгради. Въпросните собственици са длъжници на компаниите за ипотечно кредитиране Fannie Mae и Freddie Mac. Мярката на Федералната агенция за жилищно финансиране (FHFA) се отнася за всички такива собственици, поискали отсрочка на плащанията по ипотечни кредити заради финансови затруднения. Това е третият път, в който FHFA удължава подобен мораториум в опит да предостави облекчение на изпитващи затруднение собственици и на наемателите на фона на коронавирусната пандемия. Настоящият мораториум трябваше да изтече в края на юни.

Новото облекчение е задействано в рамките на по-широките усилия на правителството за ограничаване на принудителните извеждания от жилището. В сряда федерален апелативен съд отказа да отмени отделен национален мораториум върху принудителните извеждания от жилища, установен от Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

 

Подобни статии