УЕФА с план за доиграване на евротурнирите

УЕФА ще представи план за доиграването на сезона в европейските клубни турнири през следващата седмица. Според първоначалните информации европейската футболна централа иска мачовете от Шампионска лига и Лига Европа да се изиграят в периода от 7 до 31 август.

Във вторник, сряда и четвъртък предстои да се проведат серия от срещи, на които ще бъдат обсъждани възможностите сезонът да бъде доигран. По предварителен план ще има мачове на всеки три дни, а финалът на Шампионска лига ще бъде на 29 август. Според информацията на Sky Sport Italiа, европейските клубни турнири ще бъдат завършени от 7 август, когато всички първенства ще бъдат приключени.

Реваншите от осминафиналите на Шампионска лига и Лига Европа ще се изиграят на 7, 8 и 9 август. След това три дни по-късно ще започнат първите четвъртфинални мачове от двата турнира, които ще се изиграят в периода 11-13 август. Реваншите ще са между 14 и 16 същият месец.

Първите полуфинали ще бъдат между 18 и 20, а реваншите между 21 и 23 август. Финалите в двата турнира ще бъдат на 26 август в Лига Европа и на 29 август в Шампионска лига. Новият сезон в груповата фаза на Шампионска лига няма да започне преди 20 октомври.

Подобни статии