Юлиан Костов се бие във фентъзи сериал

„Сянка и кост“, който тръгва на 23 април по Нетфликс, е като Бандата на Оушън среща Игра на тронове

Юлиан Костов

Актьорът Юлиан Костов ще се бие в нов фентъзи сериал, който Нетфликс пуска на 23 април. Той се нарича „Сянка и кост“ и е базиран на романа на писателката Лий Бардуго, която е в листата на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори на фентъзи романи. Едноименният сериал се очаква с огромен интерес от почитателите на жанра в цял свят.

В шест от осемте епизода на първия сезон, в ролята на боеца Федьор Камински влиза варненецът Юлиан Костов. Сценарист на сериала е Ерик Хайзерер, който има номинация за „Оскар“ за филма „Първи контакт“. „Той заедно със създателите на друг хитов сериал „Странни неща“ са предложили идеята на Нетфликс за „Сянка и кост“ като Бандата на Оушън среща Игра на тронове. Очаквайте нещо подобно с русофилски, славянофилски елементи, защото за разлика от другите фентъзита, този не е в английска стилистика от 14-и век да речем. Тук сме по време на индустриалната революция на този свят, в който живеем, където науката започва да измества магията“, споделя Юлиан Костов пред радио Варна.

„Под станция Темпъл“ е другият сериал, в който скоро ще видим 31-годишният варненец. Той се е снимал в два епизода от втория сезон, който излиза по-късно тази година. Костов влиза в роля, която определя като една от най-нестереотипните на източноевропеец, които е играл. Казва, че вече има голяма разлика в начина, по който се възприемат българските актьори във Великобритания и САЩ след невероятния успех на Мария Бакалова: „Много пъти съм чувал, че индустрията ни възприема хем за бели, но хем за хора, които са различни и са етнически различни и имат акцент и т.н. Затова на нас са отредени едни малки роли, които са негативни стереотипи обикновено. Това се променя в момента и вратите се отварят все повече и повече. Виждам вече кастинги за източноевропейци, където пише - няма да приемем англичани, които да правят акцент, докато не изтощим всяка една възможност за източноевропейски талант."

 

4 г. работи по „Свобода или смърт“

Юлиан Костов и Мария Бакалова ще продуцират в бъдеще български истории за световния пазар. Най-мащабният им проект е „Свобода или смърт“. Минисериалът ще ни покаже събития от дните преди баташкото клане до Освобождението. „Това със сигурност е нещо, над което ще наблегнем след време, но е толкова амбициозен проект, че ще ни отнеме поне 3-4 години. Ще се случат и други проекти преди това и като актьори, и като продуценти и създатели, но това ни е бижуто, което ни е най-важно за нас и е приоритет да го направим както трябва с бюджета, който искаме, и по начина, по който го виждаме“, казва Юлиан Костов. На 25 срещу 26 април ще бъде церемонията за връчването на Оскарите в Лос Анджелис и той най-вероятно ще бъде там до номинираната за поддържаща женска роля Мария Бакалова като неин мениджър и човека, който я е изпратил на кастинг за "Борат 2".

 

Подобни статии