УНСС е на първо място от българските научни институции в международния индекс IDEAS-RePEc

Университетът за национално и световно стопанство /УНСС/ зае първо място в международния индекс IDEAS-RePEc по брой публикувани и регистрирани автори от българските научни организации, съобщиха от учебното заведение. 28 са институциите от страната, включени в класацията. 66 са регистрираните учени от УНСС в най-големия индекс за икономическа литература от общо 210 изследователски профили от България, се посочва в съобщението.

Почти всички представители на УНСС имат публикации от едно, две или три периодични издания на университета. Индексирани в RePEc са научни трудове на УНСС, Yearbook of UNWE, Икономически и социални алтернативи и Economic Alternatives. Повечето рецензенти, с които изданията на УНСС работят, са също автори в IDEAS-RePec, съобщиха от УНСС.

IDEAS-RePEc е най-голямата библиографска индексираща база за икономическа литература. Предоставя огромни възможности за научна видимост и сравнимост чрез персонални профили на изследователите с публикации. Регистрираните автори се ранкират по различни показатели, припомнят от висшето училище.

УНСС има близо 1200 статии и студии, индексирани RePec от своите периодични издания. Техните автори също могат да бъдат включени в ранкинга. Това дава възможност да влязат в "топ 50" на изследователите от България в този индекс. Вече 14 преподаватели на УНСС са класирани сред най-публикуващите през последните 10 години, се посочва в съобщението.

Подобни статии