US пивовар пости само с бира

Кара на „течен хляб“ цели 46 дена

Снимка: Сън Постещият пивовар вдига наздравица.

Американски пивовар се отказа от храната за 46 дена по време на постите и оцелява само с бира, предаде в. „Сън“. 45-годишният Дел Хол твърди, че е отслабнал близо 20 килограма от течната си диета. Той започнал да пости по своя си начин на Пепелна сряда (17 февруари) и ще продължи чак до понеделника след католическия Великден – 5 април. Тогава първото му истинско ядене ще бъде супа.

Дел твърди, че има бира за всяко едно настроение: „Ако се събудя с ниско ниво на кръвната захар, ще си направя закуска от овесени ядки с тъмно пиво, с кафе, сварено с бира, и това наистина удря в целта“. Той се отдава на своеобразните пости вече трета поредна година. Жителят на Синсинати, щата Охайо, признава, че първата седмица е най-трудна, докато се откаже от своето „пристрастяване към храната“. По съветите на лекаря освен различни видове бира той пие и вода.

43-годишният Дел, който е ерген, е висок 189 см и тежи 117 кг. Той е ветеран от армията. След 40 дена пости Дел твърди, че се чувства като 20-годишен. Трябва му по-малко сън, разсъдъкът му е избистрен и няма никакви възпаления.

За тези, които се притесняват от прекомерната консумация на алкохол, Дел споделя, че пие от две до пет бири на ден. „Бирата не е толкова лоша, колкото някои хора си мислят – изтъкна той пред в. „Синсинати инкуайърър“. - Всичко прекомерно е лошо, но обичайната американска диета ще те убие по-бързо, отколкото крафт бирата“.

След няколко дена Дел ще може отново да яде „истинска“ храна. Той обаче няма да си направи пържола за Великден. Постещият пивовар ще започне с бульон, след това ще продължи със зеленчуци на пара и чак тогава с месо. Той казва, че ще му отнеме пет-шест дена, преди да се върне към консумирането на това, което му се яде.    

Дел се вдъхновил за течното си постене от средновековните монаси. Той обаче не понася т. нар. допелбок – пивото, традиционно свързвано с монасите. „То е прекалено сладко“, заяви постещият пивовар.

Подобни статии

 • Отслабваме според фазите на Луната

  Отслабваме според фазите на Луната

  Освобождават се натрупаните токсини, свалят се три кила на месец

  Лунната диета е много популярнаа, защото дава изключително добри резултати не само за регулиране на теглото, но и за здравословното състояние. Повечето хора, които са я практикували, твърдят, че изгубените килограми не се връщат. Този хранителен режим е всъщност лунна диета за детоксикация на организма. Успехът ѝ се крие е съобразяването на хранителни режим с фазите на Луната.

  2343
 • Минаваме на череши за три дни

  Минаваме на череши за три дни

  Червените плодчета заместват висококалоричните храни

  Черешите, които в момента са в изобилие, могат да бъдат нискокалорично вкусно допълнение към диетата за отслабване. Те са идеални, ако искате да намалите мазнините в тялото и нивата на холестерола. Помагат също и за облекчаване на възпаления. Може да ги хапвате пресни, докато се опитвате да отслабнете. Това казва д-р Ан Кулце,  специалист по хранене и уелнес от Южна Каролина, цитирана от zajenata.bg. Черешите са с много ниско съдържание на калории. Една чаша съдържа само около 75.

  307
 • С диетата “Скарсдейл” горим повече, отколкото поглъщаме

  С диетата “Скарсдейл” горим повече, отколкото поглъщаме

  Сваляме 9 килограма за 2 седмици с диетата “Скарсдейл”. Тя може да ни помогне да свалим много килограми за малко време чрез богат на протеини, нискокалоричен режим, състоящ се предимно от т.нар. постно месо, яйца, нискомаслени млечни продукти, листни зеленчуци и някои плодове. Диетата позволява само 1000 калории на ден, доста под препоръчителния прием на калории за всеки възрастен. Това е така, защото загубата на тегло зависи от калорийния дефицит, което означава, че изгаряте повече, отколкото приемате.

  938