Условна присъда за мнимата лечителка Йълдъз - Гинка от Русе

Това е една от профилните снимки на Ходжа Йълдъз в различните й ФБ страници.

Саморекламираща се от телевизионния екран и социалните мрежи със свръхестествени способности за разваляне на магии и лечение на тежки заболявания русенка застана пред Темида в Казанлък по дело за измама на семейство от град Разлог.

Познатата от екрана като Ходжа Йълдъз 52-годишна Гинка Станчева за по-малко от седмица в периода от 15 -27 април 2018 година успяла да прибере 4020 лв. от  живееща в Разлог възрастна жена, като й обещала да „изцери“ от хроничен алкохолизъм сина й.
Станчева и В.Д. се чули общо четири пъти, като по телефона „лечителката“ дълго и протяжно чела уж тайни заклинания, които разваляли магията над обсебения от алкохола П.Д.
За всеки „сеанс“ „ходжата“ прибирала по 1000 лв., парите обаче били изпращани по частна фирма в казанлъшкия й офис „до поискване“. След като „терапията“ се оказала неуспешна, измамената жена подала жалба в МВР, последвало издирване и откриването на мошеничката, която лично идвала да прибира банкнотите в Града на розите.
Пред съда вече осъжданата преди години за кражби Гинка Станчева признала всички събрани данни и факти по досъдебното производство и поискала делото да се гледа по съкратената процедура. В открито заседание от 5 април състав на районния съд е постановил 2 години затвор, които са намалени с 1/3, а изтърпяването на наказанието е отложено за три години и половина.

 

Подобни статии