Уволнения след гавра с тялото на Марадона

Лешояди с костюми използваха Диего, тъгува Стоичков

Грозен скандал беляза часовете преди погребението на Диего Марадона. Докато Аржентина и целият свят тъгуваше за кончината на великия футболист, в социалните мрежи се появиха отвратителни снимки на хора, които си правят селфи с тялото му.

Оказа се, че това са трима служители на траурната агенция „Пиниер“, наета да подготви достойното изпращане на Дон Диего. Наглеците веднага бяха уволнени, съобщиха местните медии.

Сблъсъци

Поклонението пред тленните останки на Марадона пък бе прекратено преждевременно, след като се стигна до сериозни сблъсъци с желаещите да се простят с него и полицията. Церемонията на няколко пъти бе прекъсвана, нещата започнаха да излизат извън контрол и накрая униформените трябваше да използват сълзотворен газ. При така създалата се ситуация прочутият аржентинец бе откаран в затворен ковчег от президентския дворец „Каса Росада“ до гробището „Градината на спокойствието“. Там Марадона бе положен до родителите си - дон Диего Марадона и доня Тота. На частната церемония присъстваха първата съпруга на великия голмайстор Клаудия Вияфане и техните дъщери Далма и Джанина. Там бяха също щерката на легендата Яна, бившата му половинка Вероника Охеда и техният син Диегито Фернандо, както и адвокатът Гийермо Копола. Синът на Марадона - Диего Джуниър, не можеше да пътува до Аржентина, тъй като е в Италия и е заразен с COVID-19.

Наследство

На близките си Диего Марадона не остави почти нищо като парични авоари в банките. За сметка на това те ще наследят имоти, бижута и автомобили за милиони. В родината си Дон Диего беше собственик на къщи в някои от най-престижните квартали на Буенос Айрес – „Сегурола и Ла Хабана“ и „Пуерто Мадеро“. Трябва да се установи и собствеността на имота, в който живее бившата му приятелка Росио Олива в „Бела Виста“.

Марадона също така се славеше и като любител на колите. На негово име са регистрирани два скъпи автомобила - „Ролс-ройс Фантом“ (300 000 евро) и BMW i8 (145 000 евро). Големият футболист получаваше и много скъпи подаръци. Докато бе почетен президент на Динамо (Брест), бе изненадан с диамантен пръстен на стойност 300 000 евро. Наследниците на Дон Диего ще трябва да решат как ще се процедира и с рекламните договори на баща им. Сред тях имаше такива с „Конами“ (производителя на играта PES) и различи марки за спортно облекло. Получаваше приходи и от правата върху името си, предоставено на няколко китайски футболни школи. Марадона имаше и инвестиции в Куба и Италия.

Отношения

Голямата звезда на български футбол Христо Стоичков, който бе близък приятел с Марадона, пък говори за отношенията си с него пред Нова тв.

„Няма как да не помня и как се запознахме в Барселона. Имахме един и същи мениджър по онова време - Хосе-Мария Мингея. Нашето приятелство не се купува и двамата сме грешели, но винаги сме намирали общ език. Не дойде в София за моя бенефис и болката от това няма да изчезне. Впоследствие разбрах причината и му простих, защото видях сълзите в очите му. Нашето уважение, нашата обич няма да прекъснат. Той винаги ще остане в сърцето ми. Благодаря му за всичко. Помня как прие моето семейство - майка, баща ми - бог да го прости, брат ми. Играеше в Селия, отидохме на гости и останахме в тях“, разказа Камата.

Той изрази и съжалението си от развитието на живота на легендата в последните години.

„В последните години Диего не беше този, когото всички познавахме. Промени се окончателно, затвори се в себе си. От репортажите за него виждахме в какво състояние е. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно. За мен е истински приятел. Приятел без граници. Жалко, не успяхме да го предпазим. Около него имаше много лешояди с костюми и вратовръзки, които само използваха името му и това беше голямата му грешка“, коментира Стоичков.

Подобни статии