Уволниха известната журналистка Велислава Дърева от "Дума", не посмели да й кажат в очите

#МачкайКорни! Действат подло, анонимно, страх ги е да ме погледнат в очите, коментира тя пред сайта на СБЖ

БСП освободи от в. "Дума" известната журналистка Велислава Дърева. Новината дойде ден след като това се случи и с Велиана Христова. На случващото се във в. “Дума” реагираха и от Съюза на българските журналисти. Велислава Дърева съобщи новината за освобождаването си в личния си профил във Facebook. Тя обвини за случващото се лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"От днес, 14 януари, и аз не съм част от екипа на ДУМА. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже не посмяха да ми го кажат лично. Поне по телефона. Безкрайни са чудесата корнелиански! Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла! Без аргументи, без мотиви, без обяснения. Дерзайте, корнелианци! Репресиите продължават! #МачкайКорни!", написа Дърева.

След новината за отстраняването на Дърева реагираха и български евродепутати от БСП. От СБЖ определиха мотивите като манипулативни.

Едно от най-острите и самобитни публицистични пера в България, вечната дисидентка и един от символите на “Дума” Велислава Дърева доживя и 14-ото си уволнение в своя журналистически път. Името й е махнато от редакционното каре на вестника, без дори да бъде предупредена. 

“Действат подло, анонимно, страх ги е да ме погледнат в очите,” коментира Велислава пред сайта на СБЖ.

Според социалисти, Дърева е натирена от вестника заради критичното й отношение към лидера в остаква Корнелия Нинова.

Подобни статии