В „Аванпостът“ Алек Алексиев оцелява след битката при Камдеш

Българският актьор Александър Алексиев влезе краткотрайно в редиците на армията на САЩ, за да тества мерника си в „Аванпостът“. Филмът, който режисьорът Род Лури засне в България, направи световната си премиера още преди година. У нас обаче той може да бъде гледан едва сега – в платформата HBO Go.

Вдъхновен от реални събития, описани в едноименния бестселър на Джейк Тапър, „Аванпостът“ проследява малкото подразделение от американски войници, изпратени в отдалечената бойна база Кийтинг, намираща се в дълбока долина между три планини в Афганистан. Военните са принудени да се защитават от брутална и планирана талибанска атака. Битката при Камдеш е най-кървавата за американските сили, а подразделението е едно от наградените с най-много отличия от войната.

Главните роли във филма са поверени на Орландо Блум, синовете на Клинт Истууд и Мел Гибсън – Скот и Майло съответно, както и на Кейлъб Ландри Джоунс. За да снимат в България, екипът на наша територия прекара около година в изграждането на военния лагер. Алексиев, който облича униформата на второстепенен персонаж, успя да се запознае и с първообраза си. „Има емоционална връзка от факта, че играеш реална личност“, категоричен е актьорът от „Откраднат живот“.

Подобни статии