В G.I. Joe: Змийски очи: Тих нинджа отмъщава на мафиоти

Екшънът струва $88 млн., разказва предисторията на героя

Снимка: Парамаунт/Форум филм България Хенри Голдинг като Змийски очи

Тих нинджа отмъщава на мафиоти и се бори за справедливост, преди да се превърне в едни от най-популярните екшън герои. Това се случва в премиерния по кината „G.I. Joe: Змийски очи“. И както става ясно от заглавието разказва историята на Змийски очи, преди да стане герой от популярната поредица G.I. Joe.

Екшънът е изпъстрен с множество впечатляващи бойни сцени, но струва само $88 млн., което направо си е нисък бюджет за подобен тип филми. Затова пък се възлага да получи доста добри пари от показа си по световните киносалони по време на пандемия, а и от стрийминг услугите след това.

Днес в Япония официално бе открита олимпиадата, но преди това по кината у нас ни връхлетя чудото на нинджата от „G.I. Joe: Змийски очи“.

Змийски очи е тук по време на съмнения и преди превръщането му в Мълчаливия нинджа. Като невръстно момче е станал свидетел на смъртта на баща си. Сега той води самотно съществуване, движен единствено от желанието за отмъщение. Когато спасява живота на Томи – наследника на древен японски клан, наречен Арашикаге, Змийски очи получава шанс да поеме по нов път.

Томи отвежда Змийски очи в Япония, където, въпреки че е външен човек, Арашикаге го приемат в редиците си и го обучават да бъде нинджа воин. Но те същевременно му дават и нещо, за което той копнее: дом, цел и усещане, че е намерил своето място за първи път в живота си. Кланът Арашикаге заедно с техните съюзници G.I. Joe са пазители на мира от стотици години и имат нужда от воини точно като Змийски очи, за да спрат най-голямата терористична организация в света – Кобра. Но когато тайни от миналото на Змийски очи излизат наяве, неговата чест, вярност и братско приятелство с Томи ще бъдат поставени на изпитание.

„G.I. Joe: Змийски очи“ отдава почит на съществуващата митология на G.I. Joe и едновременно с това я осъвременява, като предлага различен и оригинален поглед към обвитата в мистерия история на Змийски очи и на G.I. Joe. А с историята на терористите Кобра се връщаме и към първия филм от игралната екшън поредица.

Със забележителен екшън и бойна хореография, които са изцяло подчинени на сюжета и героите, както и с несравнимия дух на Япония, филмът предлага вълнуващо изживяване както на феновете на поредицата, така и за тези, които за първи път се запознават с вселената на G.I. Joe.

Режисьор на „G.I. Joe: Змийски очи“ е Робърт Швентке, известен с „БСП – Бесни Страшни Пенсии“, „Капитанът“, „РПУ Оня свят“. И тук той предлага невероятни екшън и фантастични сцени.

Томи, който учи Змийски очи, пък се играе от Андрю Коджи, когото познаваме от екшън сериала „Воин“. Той казва в интервю, че хич не харесвал първите два филма от поредицата и затова се включил в третия, като се стремил да придаде повече човечност на своя герой – да бъде изтъкан и от добри, и от лоши качества.

А за Хенри Голдинг, който сега влиза в ролята на Змийски очи, това е първи голям холивудски филм, макар да се е подвизавал вече в успешни проекти като „Джентълмените“, „Луди богаташи“ и „Последната Коледа“.

Подобни статии