В Националния природонаучен музей се открива изложба, посветена на червеногушата гъска

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките /НПМ-БАН/, Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/ и Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори /ДАФНИ/ организират изложба, посветена на червеногушата гъска, съобщават от НПМ-БАН. Експозицията е разположена в залите на музея и ще бъде открита на 22 ноември от 17.30 ч.

Представяме вида червеногуша гъска - красива, застрашена и малко позната, отбелязват от музея и допълват, че всъщност тя е толкова близка, защото зимува в България. Тази година посрещаме ятата с изложба, съобщават още организаторите, посочвайки, че ДАФНИ е посветило темата на годишната си експозиция на нея. БДЗП откри стари литографии и разказа за заплахите за вида, НПМ-БАН приюти цялата експозиция, заедно с рисунките на децата, които се включиха в конкурса "Нарисувай Бран".

Поради действащите епидемиологични мерки, откриването ще се излъчи на живо на страницата на ДАФНИ, а самата изложба е отворена за посещение от следващия ден - 23 ноември, при наличието на зелен сертификат и билет за вход, през работното време на музея. Тя може да бъде разгледана до идния 15 януари.

За хората, които няма да имат възможност да я посетят, скоро ще можем да предложим виртуална разходка из експозицията, обещават от музея.

Подобни статии