В новите Космически забивки: Леброн воюва с дигитални злодеи

Шантавите рисунки помагат на баскетболиста да спаси сина си

Снимка: Уорнър/Александра Филмс Леброн с екипа на Шантавите рисунки.

Суперзвездата на съвременния баскетбол Леброн Джеймс се изправя срещу дигитални злодеи, за да спаси сина си в „Космически забивки: Нови легенди“.

Първият филм „Космически забивки“ бе върховно шоу и предизвика революция в киното през 1996 г. В него голямата звезда бе легендата Майкъл Джордан. Сега, четвърт век по-късно, Леброн получава голямото признание и наследява короната на Джордан.
Този път обаче няма космически пришълци, а злодеите идват от дигиталния свят, където попада екранният син на Джеймс, и само уменията и съобразителността на баскетболиста могат да спасят момчето. Леброн трябва да преоткрие връзката със сина си и да покаже колко е важно да останеш верен на себе си.
„Това трансформиращо пътешествие между два щури свята ще покаже колко далече са готови да стигнат родителите, за да предпазят децата си“, казват продуцентите.
Когато Леброн и малкият му син се озовават във виртуалния капан на зъл изкуствен интелект, баскетболната звезда може да ги върне у дома само по един начин. А той е, като поведе Бъгс Бъни, Лола Бъни и останалите Шантави рисунки в ожесточен баскетболен сблъсък срещу шампионите на дигиталния злодей. Проблемът е, че в този цифров свят нещата се случват по доста по-различен начин от познатия на баскетболиста, но пък той има шанс да използва неподозирани нови сили и приятели.
Филмът е озвучен на български с гласовете на Тодор Николов, Христо Узунов, Иван Велчев, Константин Димитров, Петър Върбанов, Петър Бонев и др.
Режисьорът на „Космически забивки: Нови легенди“ е Малкълм Д. Лий, познат със склонността си към комедиите и използването предимно на афроамерикански актьори във филмите си. У нас го знаем с „Брат под прикритие“, „Ролери“, „Добре дошъл у дома, Роско Дженкинс“, „Страшен филм 5“, „Солистът“, „Бръснарницата: Следващото кълцане“, „Пътуване по женски“, „Вечерно училище“ и др.
Филмът „Космически забивки: Нови легенди“ няколко пъти е бил спиран от производство. Имало е идея да бъде направен игрален филм „Шпионски забивки“ с Джеки Чан в главната роля, признават продуцентите. Но после са решили да правят баскетболните забивки. След като са решили да правят анимацията с моменти на игрално кино, първоначалният избор за режисьор е бил Джъстин Лин, който започва усилна работа. Но след време се пренасочва към любимия си игрален проект и прави „Бързи и яростни 9“.
Леброн снима по 14 часа на ден сцените с актьорите и в крайна сметка претърпява контузия, която спира за известно време проекта. Той заявява, че „Космически забивки“ с Майкъл Джордан е един от любимите му филми и има сериозно място в неговото израстване като човек и спортист през тийнейджърските му години.
Първоначално много се пишеше как във филма е трябвало да играе и Кевин Дюрант, една от другите суперзвезди на съвременния баскетбол, но след това проектът търпи изменения.
Първото съобщение за новите „Космически забивки“ е през 2011 г. и тогава от „Уорнър“ оповестяват, че ще вземат звезда на американския футбол в главната роля. После има идеи за различни спортове, но накрая всичко се връща отново към баскетбола. Има идея отново Майкъл Джордан да е в главната роля и пак да играе баскетбол с извънземните, които идват за реванш. Накрая обаче всичко се връща към идеята за Леброн.
Снимките на „Космически забивки: Нови легенди“ започват през юни 2019 г. и тогава става ясно, че филмът няма да има директна връзка с първия в поредицата.

Подобни статии