В Пазарджик изграждат спортни площадки и салони в 4 школа

Снимка: Диана Варникова

Областният управител Стефан Мирев и началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова дадоха старта на нов мащабен проект в сферата на образованието.

“Обновяване и модернизация на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София – област“, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В рамките на проекта в област Пазарджик финансиране ще получат четири професионални гимназии: ПГИМ Пазарджик, ПГМЕТ – Пазарджик, ПГСА Пазарджик, и ПГИТ „Алеко Константинов“ – Велинград.

„Обръщам се към вас от името на четирима наистина щастливи директори на 4 професионални гимназии в област Пазарджик“, каза в приветствието си Таня Благова, директор на ПГИМ – Пазарджик, и не скри вълнението си, че се сбъдва една нейна десетилетна мечта в училището да има модерна спортна база за младите хора.

Подобни статии

 • В световен мащаб: Средно една трета от учебната година е изгубена заради коронавируса

  В световен мащаб: Средно една трета от учебната година е изгубена заради коронавируса

  В световен мащаб всяко дете е изгубило средно по 74 учебни дни, което е около една трета от учебната година, а неравенствата са се задълбочили, заради пандемията от коронавируса, заяви днес неправителствената организация "Спасете децата" (Save the Children), цитирана от Франс прес.

  63
 • Родители настояват учениците от 5 до 12 клас да се върнат дългосрочно в класните стаи

  Родители настояват учениците от 5 до 12 клас да се върнат дългосрочно в класните стаи

  Родители на учениците от 5-и до 12-и клас настояват децата им да бъдат върнати присъствено в училище и при засилени мерки, които да гарантират здравето и безопасността на учителите и учениците. В открито писмо (виж тук) те дават срок това да се случи до 17-и март, а при липса на политическа воля за предприемане на стъпки, които да върнат децата им дългосрочно в класните стаи, обявяват готовност да преминат към протестни действия чрез бойкотиране на обучението в електронна среда от разстояние.

  133
 • Учат първокласниците да работят с Teams и Zoom

  Учат първокласниците да работят с Teams и Zoom

  Всички първокласници в следващите три учебни години, включително и тази, ще минат през обучение за работа в електронна среда. Целта е да имат базови технически умения за работа с електронните образователни платформи като Microsoft Teams и Zoom. По този начин те няма да имат проблем с провеждането на онлайн уроци при евентуално превключване към електронно обучение.

  182