В реклама на енергийна напитка: Леброн се надъхва с „Бре, Петрунко“

Българската песен е преплетена в електронно парче

Снимка: АП/БТА С тройка на Леброн 56 секунди преди сирената Лейкърс измъкна 103:100 от Голдън Стейт Уориърс и си осигури седмата позиция за плейофите в НБА.

Баскетболната суперзвезда от НБА Леброн Джеймс се надъхва с българска песен в най-новата си реклама. 36-годишният американец се снима в хитов клип на енергийна напитка на популярна компания.

Леброн за първи път засне видео за нея, след като цели 17 г. беше рекламно лице на конкуренцията. Крилото на Лос Анджелис Лейкърс е главният герой в 60-секундно клипче, чийто режисьор е Феликс Гари Грей, създал култовите ленти „Италианска афера“ и „Мъже в черно“. За музикален фон служи денс парчето “Бог“ на канадеца Синджин Хоук и австрийката Зора Джоунс, в което звучи и „Бре, Петрунко“ в изпълнение на ансамбъл „Филип Кутев“. Създателите на песента я наричат мащабен електронен спектакъл, в който са смесени различни стилове музика, включително и фолклорното ни хорово пеене.

Майтапчийската реклама показва какъв би бил животът на Крал Джеймс, ако пропусне тренировки. Вместо това той гледа анимация, хапва пица, коси моравата си, носи прането си в обществена пералня и дори отива на уроци по салса. Когато той се зарежда с напитката, амбициите му вече са други. Леброн вече се насочва към силовите тренировки, успехите на баскетболния терен и се пренася в създаденото от неговата фондация училище в Акрон, Охайо, родния му град.

Всичко това е под наслов „Денят се познава от сутринта“. „Всъщност аз много обичам сутрините и обикновено тогава съм най-активен. Е, откакто имам деца, това малко се промени, защото трябва винаги да си им на разположение, дори нощем. Но компенсирам с дрямки, много обичам да си поспивам, за да мога да се развихря на мача вечер“, обясни пред „Форбс“ Джеймс, който има три деца от училищната си любов Савана Бринсън - синове Леброн-младши (16) и Брайс (13), както и дъщеря Жури, на 6 г.

Любопитното е, че „Бре, Петрунко“ през 2017-а вече е звучала в рекламен клип – на световен автомобилен гигант.

Подобни статии