В събота срещу неделя връщаме часовника с час назад, времето през ноември ще е около нормата за месеца

Време е да преместим и стрелките на часовниците си. Това ще се случи този уикенд, когато през нощта на събота срещу неделя (31 октомври) в 4:00 ч. ще върнем с 1 час назад и от 4:00 ч. ще стане 3:00 ч.

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, по-високи - по Черноморието, а най-високите температури ще са между 19 и 24 градуса. Това съобщиха за БТА от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки ноемврийската прогноза за времето в България.

През ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета - между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър.

Подобни статии