Ванга дава рецепти насън

Духът й броди край нас и се отзовава при молитва, твърди лечителката Людмила Ким

На 11 август се навършва точно четвърт век от кончината на световноизвестната пророчица Ванга. Много хора обаче твърдят, че и днес духът й продължава да помага от Оня свят. „Целият си живот тя го посвети на хората и след смъртта пак ни помага“, нареждат нейните земляци петричани. Хора, дошли да се поклонят в построената от нея черква в местността Рупите, често разказват как тя им се е явявала на сън, приседнала долу, пред черквата, или летяща под купола.

Една жена, страдаща от анемия, не намирала лек и дошла да запали свещ. После тя сънувала пророчицата, която й показала една... „закована ябълка“. Същата тя предписвала и приживе при анемия. Според нея се взимат пирони от железария. Измиват се добре, за да нямат смазка по тях. Изтриват се със спирт, а след това със салфетка. Набожда се ябълка с няколко железни пирона и се оставя 24 часа на топло място. След това пироните се отстраняват, а ябълката се изяжда. Според обяснението соковете на ябълката и пектина действат като разтворител. Те разтварят молекули от желязото на пироните и насищат плода с тях. Така навремето особено около войните хората са се спасявали от най-тежките форми на анемия, когато не е имало лекарства или местни продукти, откъдето да си набавят този безценен за функциониране на тялото елемент. В наши дни, разбира се, всичко трябва да бъде съгласувано с лекарите.

Измерения

За това, че за Ванга разстояние и време не съществуват и тя невидимо е бродила и броди край нас и помага, свидетелстват много хора. Между тях е и актрисата и певица Нона Йотова. Тя често я сънувала и когато феноменалната жена е била още жива. „Ванга беше още жива, когато отидох насън при нея. По-късно познати, които са били при нея, ми описаха обстановката там. Оказа се, че съвсем точно я бях сънувала. Ванга се опита да ме предупреди да пия една билка против възпаление. И след известно време едва не починах от перитонит. Оказа се, че именно тази профилактика ми е помогнала да оцелея”, разкри преди време талантливата дама в едно свое интервю. Че Ванга я наставлява насън, разкри и Мая Попова, славеща се с дарбата си да предрича земетресения.

Колене

Родената в Чечения руска лечителка с корейски корени Людмила Ким не крие, че и днес продължава да лекува хората с помощта на пророчицата. През 80-те и 90-те г. Ким често гостувала в дома й, където на чаша чай двете обсъждали разликата между българските и източните тибетски рецепти. От нея например Ким била налучила една за болки в коляното. При нея картоф се настъргва с кората на ситно. Върху найлонов квадрат с марля тинктурата се бинтова на коляното. Превръзката се сменя всеки ден в продължение на седмица.
„Ние носим Ванга в сърцата си като благодатен огън, както приживе, така и на небето тя продължава да ни закриля и дава сили да вървим по трудния път на съдбата”, сподели Ким при едно от посещенията си на гроба на пророчицата.
Лечителката твърди, че и днес по време на своите сеанси с болни Ванга винаги стои до нея. „Не само насън, аз я виждам всеки ден. Особено когато се молим, тя идва при нас. Когато правим молебен за нас или други хора, тя също се явява. Вечер също понякога идва“, описва изумителни неща приятелката на Ванга. И ако се съди по многобройните свидетелства, изглежда Ким не е единствената, навестявана от духа на феноменалната жена.

Народна светица

През приемната й в Петрич, а после и на Рупите, където пророчицата се мести в една къщичка, са минал хиляди хора. „Ако бяхме в западна държава, католическата църква отдавна да я е признала за светица, но у нас не се прави“, казва емигрантката от САЩ Елена Ботева, която е ходила при нея на младини. По думите й добрините, които Ванга е сторила, са неизброими.
„Ето все се разказва за миналото, а аз ще ви кажа случай от преди година-две, за да ви докажа, че добрините на леля Ванга са край нас. Бях си тогава пак дошла в България за отпуската. Седя в едно заведение за бързо хранене - голяма верига. Идва младо лъчезарно момиче около двайсетгодишно, да ми вземе поръчката. От дума на дума стана ясно, че е от Петрич. Питам я познава ли Ванга, а тя отговаря: „Еми ако не беше тя, мене нямаше да ме има“. И какво станало, майка й нямала деца и отишла за съвет на Рупите. Ванга й казала някаква билка да пие и ето че скоро се родило девойчето, което аз случайно срещам в ресторанта като сервитьорка“, разказва столичанката. Ботева разказа още, че тогава я е болял кракът, тъй като стъпила накриво, но нищо не помагало месеци наред. „Викам й - а някаква рецепта на Ванга за изкълчено дали не сте чувала“. А това девойче, измолено от Небесата, ми казва: „Започнете да постите, госпожо, с пост и молитва всичко се лекува“. Ето как леля Ванга не само, че е помогнала на това семейство, но е променила и мирогледа му в добра светлина“, дава показателен пример родната емигрантка.

Грешница

Въпреки че успя да построи църквата „Св. Петка Българска“ в Рупите, болшинството от родното духовенство (с изключение на местни свещеници) недолюбва феноменалната жена. Една от причините, които се коментират, е, че тя разговаряла с духовете на умрелите и примиряла, изпадайки в транс. Тогава нейната воля била подчинена на други тъмни сили. По този повод обаче върви една апокрифна дискусия дали, ако се отвори гробът на пророчицата, мощите й ще са нетленни. Това би било сигурен белег, че не напразно народът я счита за светица. Иначе относно извършените чудеса (другият белег за святост), то те са безчет.
Интересен факт от нейното житие споделя нейната близка приятелка художничката Веска Цицелкова. Малцина дори подозират, че с идването на бездуховния комунизъм след 9 септември 1944 г. хората са носили при Ванга да кръщава децата им. В онези дни поповете били гонени и избивани по селата, та нямало кой да се заеме с тази духовна работа. По-късно тя става кръстница на стотици деца, дошли на бял свят благодарение на дарбата й да получава лекове Свише за много болести, в това число и за безплодие. Но както казвала, рецепта няма универсална за дадено заболяване. Спасението се давало за всеки човек свише индивидуално, мерейки се като на кантар греховете и добрините не само на човека, а дори назад в целия му род.


Смерч взе очите й

Рожденото име на пророчицата е Вангелия Гущерова. Родена е в Струмица в семейството на Панде Сурчев. Невръстна остава без майка, а баща й е мобилизиран на фронта. Около 12-годишна възраст претърпява тежък инцидент. Мястото е Ново село, където семейството се е преселило при брата на татко й - Костадин. Последният се замогнал, но нямал деца, та поканил брата си, за да му помага. Всеки ден Вангелия ходела с магарето на чичо си до кошарите извън селото, за да донесе двата гюма, пълни с мляко. Често я придружавали и двете й братовчедки. Децата обичали да се отбиват при Ханската чешма, да пийнат водица и да си поприказват за ергените в селото. Точно там през лятото на 1923 г. се извива ненадейна буря. Вятърът бил толкова силен, че образувал нещо като вихрушка (смерч или торнадо). Тя вдига малката Вангелия, а пясъкът пълни очите й жестоко. По-късно тя е намерена в едно дере. Докторите не успяват да спасят зрението на невръстното момиче, но много скоро тя се сдобива с друго, което се нарича духовно виждане. С този дар рупската Касандра дава точни предсказания. Не случайно днес е слагана на един пиедестал с Нострадамус и спящия пророк от САЩ Едгар Кейси.
Тя предрича победата на Русия във Втората световна война, кончината на Сталин, после идването на перестройката, потъването на подводницата "Курск" в Баренцово море, терористичните атаки на Кулите близнаци в Ню Йорк от 11 септември 2001 г. Дори изчезването на чистата питейна вода и пчелите, което вече се случва на много места по света.


Видя, че коронавирусът ще измести рака

През 90-те години Ванга рекла следното: „Ке дойде ден и ракът ке бъде окован в железни вериги! Лекарството, което ке лекува хората от тази болест, трябва да съдържа желязото, защото този елемент в човешкия организъм намалява”, обяснила прорицателката. Тогава обаче тя предупредила, че на мястото на двете овладени болести „ке дойде една единствена, но много по-страшна“. „Дали още тогава не е видяла пришествието на коронавируса“, чудят се земляците й.

Подобни статии