Ваня Джаферович се крие в "мъжка пещера"

Жени и Ваня Джаферович обичат романтиката

Футболистът, актьор и риалити герой Ваня Джаферович е момче на живота, но като всеки човек понякога изпитва нужда да остане сам, за да се отдаде на любимите си занимания без компания.

Това е една от причините да си обособи собствена бърлога или „мъжка пещера“, както самият той я нарича. Тя се намира в таванското помещение на дома му и в нея е поместено „всичко любимо“ - филми, книги, игри, музикални инструменти...
„Имам свое местенце, това е стая на тавана – моята мъжка пещера. Имам си телевизор, плейстейшън и всичко, което ми трябва да релаксирам. Чета или свиря на китара. Музиката ме разтоварва, с китарата не съм добър – но се уча. Разпускам. Маниак съм на тема филми и понякога времето спира“, разказва 37-годишният спортист. Там размишлява и крои планове за реализацията на следващите си проекти – един от които отварянето на трета фитнес зала. „Въпреки по-рано наложеното извънредно положение и периода, в който не функционираха останалите две, ние се измъкнахме с успех и мотивация. Намерихме обект, в момента тече ремонт. На този етап това е мой приоритет, не ми остава много свободно време, за това липсвам от малкия екран“, допълва през смях Джаферович, който зрителите познават още като участник в „Сървайвър“ и „ВИП Брадър“.

Наскоро той и семейството му си подариха почивка в Хърватия – едно от най-запомнящите се пътешествия през тази година по негови думи. „Една седмица бяхме в Хърватия, на връщане минахме през Черна гора. Обикаляхме и си изкарахме добре, въпреки лошите месеци предвид пандемията. Бяхме с приятели от България – това лято ще го запомним отново с добро“, споделя Ваня. Въпреки ангажиментите около реализацията на спортното съоръжение, работа №1 остава – професия татко. В семейството на спортиста и една от най-добрите майсторки на четките у нас - Евгения Джаферович, има няколко прости правила, всички те, водени от идеята за любов и забавление. „Малкият учи английски, радвам се, защото в това отношение кака му, която ходи на уроци от три години насам, му помага. Всъщност Бо има желание, не спира да гледа картинки, да повтаря разни думички – при него всяко допълнително знание е добре дошло. Когато тези и училищните им задачи бъдат отметнати, се отдаваме на забавления. Аз не съм строг баща, дори обратното – те за това са деца – да викат, да цапат, да правят бели... Взаимен кеф, те не бива да бъдат спирани. Сега се сещам, че много често, когато видя локва с вода, хвърлям малкия – ей така да се посмеем, той го изживява. От всичко най-много искам да им подаря красиво детство”, разказва още той.

Звездата на Ваня за последно изгря в пожарникарската сага „Ягодова луна“. В продукцията си партнираше с редица обичани артисти, сред които Асен Блатечки, Александър Сано, Стефка Янорова, Деян Донков, Димо Алексиев и Радина Боршош. В последния епизод на сезон 1 героят на Ваня претърпя инцидент. „Ако ме съживят или се появи мой брат близнак – ще е супер. Снимките бяха хубаво преживяване и съм щастлив, че имах възможността да се сблъскам с точно тези актьори, буквално се учех от най-добрите. Срещнах приятели, което е важно, с част от екипа все още поддържам връзка“, допълва той. Работата по „Ягодова луна“ буди амбициозно желание във все още зеления актьор – да създаде филмов сценарии. „Искам също да се снимам във филм и да напиша сценарий. От време на време пиша разни работи, но те са съвсем различни. Не мога да напиша разказ - не става. Но пък с усилия бих се справил с реализацията на тази идея. Видял съм много и от различни сфери, житейският ми опит не е малък, това е добра база. Според мен има много добри сценаристи, проблем са бюджетите, трудно се прави качествено кино с малко финанси. Пък и у нас повечето ленти са насочени към масата, идеята е да се харесат на всички, не показват нещо специфично“, бе издал по-рано Ваня.

Той е Риби – скача в дълбокото, тя Везни – претегля опасностите

Ваня и Жени се запознават във Фейсбук – тя му пише първа на английски, а той й отговаря на български. Първата им среща е на зеления килим. Г-жа Джаверофич отива на среща между Левски, по онова време Ваня е играч на Локомотив (София).  Тя поставя началото на  дългогодишното им съжителство. „Това е чиста история. Имали сме и трудни моменти, невинаги нещата са като в приказките, важното е, че сме опора един за друг. Разчитаме взаимно и се обичаме все по-силно. Знам, че дори да не е съгласна с мен, ще получа подкрепа. При нас има компромиси и толерантност. Аз казвам, че тя е по-тежкият характер, а тя - обратното. Аз съм зодия Риби - ние сме лежерни, понякога нямаме нужната вяра, но винаги се хвърляме във всяко действие. Тя е Везни - винаги претегля вариантите, разграничава ги. Пример - получавам предложение, разбира се, готов съм да приема, но след като огледаме ситуацията, се отказвам. Или пък не съм сигурен във възможностите си и тя ми вдъхва кураж. Тя е по-трезвомислещата. Търся съветите й, не съм от онези мъже, които ще кажат - аз имам тежката дума. Когато правим нещо ново и различно, няма как да сме сигурни в успеха, нейната оценка ми помага“, завършва Джаферович.

 

Подобни статии