Вароша - в седмичната поредица от културни контакти на посланик Херо Мустафа

Снимка: Фейсбук Посланикът на САЩ Херо Мустафа продъжава да изследва страната и културните обекти у нас, а последната й спирка е автентичният квартал Вароша в Благоевград.

",Културни контакти - това е нашата седмична поредица!", обявяват от американското посолство на страницата си във Фейсбук.

Посланик Мустафа посети един от 100-те национални туристически обекта в България, се казва в информацията. През февруари преди извънредното положение посланикът обиколи историческия Вароша в Благоевград - автентичен квартал, в който са живели видни български учители, културни дейци и революционери. Посланикът се потопи в историята на Вароша с помощта на директора на Библиотека "Паница" в American University in Bulgaria - AUBG Николина Иванова-Бел и библиотекарката Радина Дамянова.

Подобни статии

  • На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години почина синът на бившия генерален секретар на ЦК на БКП, министър- председател на НРБ и първи председател на държавния съвет Тодор Живков – Владимир. В последните години той се пазеше в сянка от прожекторите и караше старините си скромно. Както е популярно напоследък, веднага след новината за кончината му се появиха писания, че е загинал от усложнения, получени след прекаран коронавирус.

    387