Васил Бинев отказал брак на Силвия Лулчева (СНИМКИ)

Спечелила го с мръсни вицове на дублажа на „Незабравима“

Актьорът Васил Бинев е отказал предложение за брак на колежката си Силвия Лулчева.

„Аз съм му предлагала, като бях бременна, но той ми отказа и сега си мисля, че така ни е добре. Ние така или иначе пред хората сме семейство, а пред Бога пък не било редно да се жениш, без да имаш светски брак“, споделя комедийната прима на Сатиричния театър. А след повече от 20 г. заедно с нея мъжът й допълва: „Нямаме нужда от такава административност на връзката ни“.

Фасул и грис халва

Двамата се срещат на дублажа на сериала „Незабравимата“ и оттогава тя остава такава за него. Васил е с 12 години по-голям от нея и се впечатлил от току-що включилата се в озвучаването на тв поредицата млада колежка с изключителен глас, която с лекота вършела работата си и се отличавала с невероятно чувство за хумор. „Сигурно съм разказвала в почивките мръсни вицове. Аз други не знам“, смее се жената с един от най-разпознаваемите гласове в родния ефир. Бинев я развълнувал не само със сините си очи и изсечено лице, а и с гласа си. „Ах, как звучи този глас, когато говори само на теб, в ухото ти! На мен направо ми се подкосиха краката, докато уговарях по телефона срещата ни“, признава тя. Поканила го на вечеря и го нагостила със зелен фасул и грис халва. И така от дублаж на дублаж и от вечеря на вечеря се родила дъщеря им.

Леденото мълчание на сръдльото

Васил Бинев се определя като сръдльо, но не повишава тон на жена си, а на всяка несправедливост реагира с ледено мълчание. Минава му за два-три дни, но през това време се измъчва с размисли, с очакване партньорката му да го разбере и сама да се досети, че не е права. А тя, нали е по-сербез, каже си каквото й е на душата и й мине. Пък и като истински Лъв успява да наложи своето – и с хомеопатия да лекува всички край нея, и да изпрати Васил на фитнес винаги когато се залавя да чисти вкъщи, и да го накара да събира и изхвърля разделно отпадъците, и да превърне пространството отстрани и отзад на кооперацията им от паркинг в градинка. Не успя само да роди братче или сестриче на Елица, въпреки че и тримата в семейството й много искаха.

Запомнящи се образи

След като завършва ВИТИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова, е изпратен по разпределение в Добричкия театър в най-силните му години. После Недялко Йорданов го извикал в Бургас, където прави ролята на Екзекутора от „Убийството на Гонзаго“. Идвайки си в София, призован от емисари на Театъра на армията, които идвали в Бургас на „лов“ за млади таланти, попаднал сред колоси като Йосиф Сърчаджиев, Атанас Атанасов, Ивайло Христов, Миро Косев. На него му давали малки роли, а той така и не се пресрамил да поиска от режисьорите да го пробват. Примерно в ролята на Мич от „Трамвай Желание“ вместо в тази на доктора. Въпреки малката роля столичани веднага запомнят образа му - елегантен в бял костюм и дълга до раменете коса. Кариерата му обаче не продължава дълго на военната сцена заради скандал с режисьора Иван Добчев. След като се скарали, той открил втората си голяма любов – дублажа, и така постепенно се отдал изцяло на нея, вместо да пълни дупки на сцената. Толкова много любими герои говорят на български с неговия глас, че е трудно да се изброят, но емблематични са „Дързост и красота“, „Вдовицата в бяло“, „Дарма и Грег“, „Изгубени“, „Отчаяни съпруги“, „Бягство от затвора“, „Теория за Големия взрив“ и „Касъл“. „И сега, като започне филм, установявам, че съм участвал и в него, но не го помня“, смее се Васко. Сред любимците му е Дейвид Карузо, следователят от „От местопрестъплението Маями“.

Агент 007

Озвучава и няколко от ролите на големия Шон Конъри - в „Скалата“, „Да откриеш Форестър“ и „Любовни приключения“. Категоричен е, че работата му по тях му носи освен наслада, трупа и качествени актьорски умения. „Основното актьорско оръжие на този гениален актьор е гласът - внушителен, изпълнен с топлина, нюанси, убедителност. Всички актьорски приспособления за изграждане на образ като усмивки, мимики, жестове, погледи сякаш са събрани в гласа му. Той сякаш няма нужда да играе, след като цялата идея за образа се изразява с блестяща речева характеристика и това незабравимо богатство на гласа“, казва за Шон Конъри Бинев. Той остава в съзнанието на ценителите на световното кино с ролята си на Бонд - Агент 007, толкова силно, че всички последвали версии бледнеят, и то не заради актьорската игра, а защото липсва влиянието именно на гласа на британеца, смята българинът.

В кожата на мафиота Фотев

През последните две години Васил Бинев се превърна не само в любим глас, а вече и като магнетичен образ от екрана, след като влезе в ролята на мафиота Иво Фотев в сериала „Откраднат живот“. Именно заради това той се разделя с емблематичната си коса, тъй като се налага да го подстрижат. „От трийсет години не бях си виждал ушите“, отбелязва промяната актьорът. За участието му в медицинската поредица му се обадила Зорница София. А по стечение на обстоятелствата точно тогава имал свободен прозорец от ангажиментите в дублажа. Сторило му се отначало странно да играе влиятелен човек, когото всички гледат отгоре надолу, тъй като не се отличава с висок ръст. Като влязъл обаче в ролята на силния на деня, установил, че като Фотев може да мачка хората, да ги унижава и манипулира. Иначе Бинев е добряк, балансирана Везна, както казвала майка му - роден на празник, на ден неделя. Сигурно на пръсти се броят хората, чували го да свири на китара и да пее. Захванал се с музиката на шега, както сам казва, за да впечатлява момичетата. Но има и няколко авторски песни с текст и музика. Вече сигурно има 15 години, откакто не е пипал китарата. Все не му остава време. За финал си спомня една от сцените с арестуването на оръжейния търговец, за което в кадър влезли истински барети, двуметрови мъжаги. И всички поискали да се снимат с него, мафиота с белезниците, предаден от жена си (екранната, разбира се).

Изключен от пансиона заради бутилка водка

В малкото пернишко селце Калище е роден Васил Бинев и там е учил до 7-и клас. След това се мести в столицата, където се записва в Руската гимназия. „Моите съученици бяха от тези, на които сега им казват юпита, но в по-крехка възраст. Знаеха английски, знаеха всички групи, а аз бях едно момче от село и трудно се приспособих към тях. Дори си спомням предпоследната година, за да ги спечеля, ги поканих да изпием бутилка водка в пансиона, където живеех. Пихме каквото пихме и на другия ден видях празната бутилка на бюрото на директора. Последва разпит. Излъгах, че сме празнували рожден ден, но не ми повярваха. Изключиха ме от пансиона, за малко и от гимназията, но това беше жертвата да се приобщя към обществото, което харесвах и ми беше пример“, спомня си актьорът.

Сънувал дъщеря си, преди да се роди

Дъщерята на Силвия Лулчева и Васил Бинев – Елица, е взела от баща си сините очи и русите къдрици на майка си. Тя прилича на татко си още и по начина, по който се затваря и „отмъщава“ с мълчание. „Два-три дена преди да се роди, със Силвето си говорехме какво да бъде името на бебето и вечерта сънувам на снимка едно бузесто детенце с една къдрава косичка и се събуждам с името Елица. Споделих го с нея и тя каза – много хубаво име, и така остана, а дъщеря ни се роди точно такава – с бузки и къдрава косичка“, издава актьорът. Той разкрива още, че от малка наследницата му се лекува с хомеопатия благодарение на майка си. „Аз не съм толкова запален и убеден в нея, но веднъж детето имаше силни болки в ушите – чувал съм, че е опасно и исках да вземем антибиотик, а Силвето каза – не, ще продължава на хомеопатия и след 2 дена детето се оправи“, добавя бащата.

Подобни статии