Виктор Йосифов сменя отбора в Италия

Виктор игра в Монца последните 2 г.

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Виктор Йосифов ще смени клуба си в Италия. Според известния журналист Джан Лука Пазини българинът ще напусне Веро Волей (Монца), в който прекара две години. 

34-годишният Йосифов е трансферна цел на Топ Волей Чистерна (Латина), който стяга суперотбор за 2020/2021. Клубът вече е привлякъл Джулио Саби и Луиджи Рандацо, както и френския национал Кевин Тили. Договорите си продължават канадецът Артур Шварц, Даниеле Сотиле и либерото Доменико Кавачини. През изминалия сезон, който приключи преждевременно заради коронавируса, Латина завърши на 11-о място, а Монца . на 9-о.
Стана ясно, че волейболната федерация на Апенините ще подпомогне с 5 милиона евро своите клубове, играчи и треньори за преодоляване на икономическата криза. Сметките показват, че както професионалните отбори, така и младежките от над 4000 мъжки и женски клуба в цялата страна са претърпели загуби от близо 29 милиона евро (елитните първенства) и от над 20 млн. евро (детски и юношески).

Подобни статии