Висшето училище по телекомуникации и пощи започва магистърска програма за киберсигурност

На 23 юли, от 11.00 часа, в зала "Конферентна" на Висшето училище по телекомуникации и пощи /ВУТП/, ректорът проф. д-р Миглена Темелкова и генералният секретар на Черноморската академия за сигурност Владимир Бронфенбренер ще обявят започването на магистърска програма, която е съобразена със стандартите на Израелския национален директорат по киберсигурност /INCD/. Това съобщиха от висшето училище.

Магистърската програма "Комуникационни мрежи и киберразследване", която е една от шестте магистърски програми на Чeрноморската академия по киберсигурност, е разработена от водещи израелски специалисти по кибер- и национална сигурност. Програмата се координира от ВУТП и предвижда изучаването на дисциплини, съобразени със стандартите на INCD, както и практически занятия на симулатора Cyber Range, с израелски инструктор. Черноморската академия за сигурност е единствената на Балканския полуостров, която разполага с такъв тип симулатор.
Лектори в тази уникална програма ще са български специалисти, както и израелски специалисти по киберсигурност с многодишен опит. Обучението ще е на английски език, а приемът на студенти ще се осъществява по резултати от тест, направен от израелски специалисти.
Завършилите магистърската програма, освен диплома, ще получат и престижен съвместен сертификат от Черноморската академия за сигурност и от Центъра за иновации и киберсигурност на Израел.

Подобни статии