Висшето училище по застраховане и финанси организира конкурс за есе за пълна стипендия за обучение в магистърска степен

Висшето училище по застраховане и финанси /ВУЗФ/ организира национален конкурс за есе за пълна стипендия за обучение в магистърска степен на името на доц. д-р Григорий Вазов - ректор на ВУЗФ. Това съобщиха от университета.

В конкурса могат да участват всички български граждани, които са завършили бакалавърска или магистърска степен с успех не по-нисък от много добър /5.00/ и представят една препоръка. Участниците в конкурса ще трябва да разработят есе в обем от 3 до 5 страници по една от трите теми: "Дигиталната трансформация - преди и след COVID-19", "Европейският зелен пакт и отражението му върху България" и "Предприемачеството като начин на мислене и начин на живот". Крайният срок за изпращане на есетата и документите за участие в конкурса е 31 август. След това ще има и втори етап - събеседване с авторите на трите най-добри есета. То ще е от 13 до 20 септември. Победителят в конкурса ще спечели пълна стипендия за обучение в магистърска специалност във ВУЗФ, осигурена от личния фонд на доц. д-р Григорий Вазов. Победителят ще бъде обявен до 24 септември и ще бъде официално награден на церемонията по откриването на академичната 2021/2022 година във ВУЗФ, на 1 октомври 2021 г.

 

Подобни статии

 • Електронната платформа е-просвета предлага видеоуроци и дигитални учебници от детската градина до 12-и клас

  Електронната платформа е-просвета предлага видеоуроци и дигитални учебници от детската градина до 12-и клас

  Над 1200 паралелки у нас вече учат от вкъщи заради новата вълна на COVID-19, но дистанционното обучение е ефективно само с добро образователно съдържание. Електронната платформа е-просвета предлага именно това видеоуроци с учител, дигитални учебници за всички възрасти - от детската градина до 12-и клас, специални кратки електронни уроци, хиляди упражнения, тестове, видеофилми и анимации, съобщават от Издателската къща "Просвета".

  78
 • УНСС преминава в неприсъствено обучение от 21 октомври

  УНСС преминава в неприсъствено обучение от 21 октомври

  Със заповед на ректора на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ от 21 октомври, до излизането на нова заповед на министъра на здравеопазването, в УНСС се преустановяват присъствените учебни занятия за всички форми и степени на обучение. Това съобщават от пресцентъра на висшето училище.

  69
 • От утре големите ученици минават онлайн

  От утре големите ученици минават онлайн

  От утре големите ученици в София минават на дистанционно обучение. Децата до 4-ти клас ще учат присъствено до края на седмицата. Това обявиха от столична община, след заседание на оперативния щаб. Мярката се налага, защото заболеваемостта в столицата е 812 на 100 000 население през последните 14 дни, е докладвал шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

  93