Владо Пенев уреди пиесата на Кръстанов

Бойко Кръстанов и Владо Пенев

Владо Пенев уреди правата на моноспектакъла на Бойко Кръстанов „Всички страхотни неща“, на който е режисьор. Пиесата, която за кратко бе спряна, вече отново е сред най-желаните в родните театрални афиши.

Припомняме ви, че в началото на лятото самият Владо Пенев обясни, че моноспектакълът е спрян заради проблеми с авторските права. „Засега имаме проблеми с правата на тази пиеса, поради което не можем да направим официална премиера, но се надявам това скоро да се уреди“, казва в интервю за Култура БГ Владо Пенев. По всичко личи, че драмата е разрешена и Бойко ще играе още днес на плажа в Царево, а ден по-късно същата пиеса ще представи и в столицата в рамките на фестивала Sofia Summer Fest.
„Всички страхотни неща“ е една от най-популярните пиеси в света и многократно поставяна на различни театрални сцени, а през 2016 г. HBO й направи телевизионна адаптация. „За да можем да живеем в настоящето, трябва да можем да си представяме бъдеще, което ще е по-добро от миналото“ - това е една от репликите, които стават любими на Бойко и той решава да направи спектакъла на родна сцена. Кръстанов влиза в ролята на разказвача и търси себе си през различни опорни точки – скъпите си същества и подкрепящите хора, травматичните преживявания от детството и младостта и конкретните или ритуални знаци, места и събития от протяжността на всекидневния живот. Още от 6-годишен започва да си записва „всички страхотни неща“, които създават простичкия и красив, чист и наивен, опредметен или одухотворен смисъл.

Подобни статии