ВМРО иска антигей законодателство и референдум за "пълзящата циганизация"

Доскорошният съюзник на ГЕРБ и в момента извънпарламентарна партия ВМРО разпрати съобщение по медиите, в което представя искането си за референдум за ЛГБТИ пропагандата в училище, за Македония в ЕС и за „пълзящата циганизация“.

В него те се обръщат към „Има такъв народ“ и призовават и президента Румен Радев и останалите парламентарни групи, да се допитат до народа каква трябва да е държавната политика по тези три теми.

От ВМРО посочват, че са подготвили Закон за защита на половата идентичност на децата от раждането им, който включва: забрана на образователни програми и съдържание, в които се споменава за ЛГБТИ общности, забрана на обучителни програми, в които се пледира за толерантно отношение към ЛГБТИ общности, забрана на книги, филми и др. със съдържание за деца и младежи до 18 години, в които се говори за сексуална ориентация, освен хетеросексуалната, забрана на информация за смяна на пола, съдържащи се в книги, филми и др., забрана на реклама, в която ЛГБТИ общности са представени като нещо обичайно и нормално, строги наказателни мерки срещу сексуалното насилие над деца и младежи до 18 години, вкл. и химическа кастрация, забрана на лицата, сменили пола си да си сменят имената, забрана на хомосексуални да осиновяват деца.

По отношение на влизането на Република Северна Македония в ЕС, от ВМРО искат това да се случи след категорична българска позиция, която да се обявява против пропагандата и антибългарска политика.

От ВМРО искат още интеграция на „маргиналните цигански общности“ чрез образование, труд и строги санкции при неспазване на законите. Те призовават за обща система за социално подпомагане, възстановяване на центровете за трудово обучение и възпитание в структурата на ГУСВ , за да се осигури придобиването на професия от трайно безработни лица. Предложенията им включват и мерки за семейно планиране със специален фокус върху ромските общности.

Подобни статии