Внимание, столичани! Променят маршрутите на трамваи №6 и №7

От сряда (17 ноември) се налага временна промяна в организацията на движение на трамваи с номера 6 и 7. Причината са ремонтните дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин“, както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев“. Ще бъде разкрит заместващ транспорт с временна автобусна линия, съобщиха от Столичната община.

Движението за автомобили няма да бъде затваряно, но ще бъде стеснено. Движението по бул. „Христо Ботев“ между ул. „Бистрица“ и ул. „Алабин“ ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

Временен маршрут на трамвай N 7:
Трамвай N 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ - пл.„Македония“ – ул.„Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4-5 мин. в час ПИК и 6-7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени. Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай N 6:
Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля - Централна гара – ухо кв. Орландовци. За обезпечаване на транспорта кв.„Иван Вазов“ ще се дивижи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв.„Иван Вазов“ – „Петте кюшета“. По трасето се разкриват спирки на бул.“Витоша“ и бул.“Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7. Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

 

Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

 

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

Подобни статии