Води се спецакция срещу организираната престъпност в Ябланица

Специализирана операция на органите на спецпрокуратурата и МВР е започнала тази сутрин в Ябланица.

Към мястото на събитията пътуват главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По предварителна информация се извършват масирани проверки на криминалния контингент, скъпи имоти и автомобили. Очаква се да бъде нанесен пореден тежък удар на битовата престъпност в още един регион на България, предаде БЛИЦ.

Битката срещу битовата престъпност е основен приоритет обяви главният прокурор Иван Гешев още при встъпването с в длъжност. През последните дни подобни масирани акции срещу битовата престъпност се проведоха в редица градове и селища.

Подобни статии

 • Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  "Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни. Казах каквото знам. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в специализираната прокуратура", предаде БГНЕС.

  18
 • Осем години затвор за Иванчева,

  Осем години затвор за Иванчева, "Невинна съм, това не е съд!", подсмихва се тя

  Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева бе призната за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината. Апелативният спецсъд я осъди на 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

  70