Volkswagen ID.5 GTX ще изминава до 497 км на ток

Електрическият SUV със силует на купе дебютира с два мотора и двойно предаване

Отпред светлинната ивица се събира от двете страни към поставената в центъра емблема на марката.

На автомобилното изложение в Мюнхен, което се открива на 7 септември, марката Volkswagen ще покаже маскиран прототип на елегантен SUV със силует на спортно купе, наречен ID.5 GTX.

Бъдещият модел е с изцяло електрическо задвижване и ще използва технологичната основа на модулната платформа за електромобили MEB на Volkswagen. Въпреки маскировката новият ID.5 GTX впечатлява с елегантен дизайн и с мощна система за двойно предаване с два задвижващи електромотора. Моделът се отличава с пълна комуникационна и мрежова свързаност, като може да получава софтуерни актуализации по безжичен способ и предлага новата технология Car2X.

Със своите плавни линии изцяло електрическият Volkswagen ID.5 GTX излъчва спортен дух и елегантност. Късите надвеси на каросерията и големите колела подчертават динамичния му характер. Матричната LED система IQ.Light осигурява интелигентно управление на дългите светлини и придава приветливо излъчване на лицето на новия модел в горната секция от предната част. Светлинната ивица се събира от двете страни към поставената в центъра емблема на Volkswagen. Отляво и отдясно тя е допълнена с по три мощни осветени елемента с формата на пчелна пита. Те допълват характерната светлинна графика на късите светлини и придават спортен характер на новия модел. Силно скосените предни колони на покрива достигат далеч напред и допринасят за плавната линия на купето. Силуетът на профилната линия преминава ниско над основната част на каросерията и завършва динамично в задната част с интегриран спойлер. Хоризонталните линии отзад и светлинната ивица, свързваща задните LED светлини с триизмерен дизайн подчертават широчината.

Името GTX въплъщава новата спортна философия за марката Volkswagen, която продължава бляскавата традиция на легендарните модели GTI, GTD и GTE, като я пренася в света на електрическата мобилност. На предния и на задния мост на ID.5 GTX работи по един електродвигател. Забележителното двумоторно изпълнение на системата за двойно предаване осигурява динамични характеристики на пътя, превъзходно сцепление и спортно поведение. Оптимално разположената между двата задвижващи моста литиево-йонна акумулаторна батерия с нетен капацитет от 77 кВтч може да осигури прогнозен автономен пробег до 497 км според цикъла на WLTP. При пазарната премиера на новия ID.5 GTX при дилърите на марката през 2022 г. той ще се превърне във втория модел от гамата на спортната марка GTX.

Подобни статии