Втора контузия в ансамбъла помрачи надеждите за злато и на Световното първенство в Япония

Подготовката на ансамбъла ни по художествена гимнастика за шампионата на планетата в Япония (27-31 октомври) съвсем не върви по план и може да спъне момичетата по пътя към следващата им най-важна цел - световната титла. След като Мадлен Радуканова се завърна от игрите в Токио със стрес фрактура на крака и премина през дълго възстановяване, сега се оказа, че в тима има още една контузия - на Лаура Траатс, съобщава БНР.

Олимпийската шампионка в момента се лекува и всички се надяват, че ще е на линия за световното. "Притеснително беше възстановяването на Мадлен Радуканова. При нея всичко върви добре. Направи силна и успешна серия от физиотерапия и вече тренира активно.

Лаура Траатс има лека контузия, която в момента е в период на лечение. Боряна Калейн и Татяна Воложанина са в добро здраве и навлизат все повече и повече във форма. Силно се надявам да се представят силно и успешно на световното първенство", заяви генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова.

Калейн и Воложанина показаха в пълния им блясък композициите, които ще представят на Мондиала, по време на контролно в тренировъчната зала на "Арена Армеец" пред най-добрите ни международни съдии. Бяха направени последни корекции и дадени някои насоки за доусъвършенстването им, но като цяло Боряна и Татяна демонстрираха отлична форма.

Двете грации ще вземат участие на World Challenge Cup в Клуж, Румъния (15-17 октомври), което ще е и последна проверка, преди да заминат за Япония. За ансамбъла ни пък генералната репетиция ще е на Гран при турнира в Марбея (Испания), който ще се проведе по същото време.

Любопитна иновация въвежда федерацията ни по гимнастика в опит да стимулира клубовете да работят на още по-високо ниво. Става въпрос за държавно клубно първенство, което ще се проведе на 12.10 (вторник). То ще протече на 3 етапа с директни елиминации. Шампионатът ще е с награден фонд, като ще бъдат раздавани и предметни подаръци.

Подобни статии