Вуду атентатът срещу Хитлер

Ритуалът трябвало да убие Хитлер.

Срещу водача на Третия райх Адолф Хитлер е имало атентат. Тук не става дума за някое от неуспешните посегателства срещу живота му, нито дори за печално известната операция „Валкирия”, а за един необикновен, дори за времето си подход.

На 22 януари 1941 г. група млади хора отиват в хижа в горите на Мериленд, за да „убият” Адолф Хитлер. Техните оръжия са шивашки манекен, нацистка униформа, няколко секири, кутия, пълна с нокти, много ром и силна вяра в тъмните сили на вуду магията.
Днес това е една от най-необичайните истории, свързана с някои доста странни персонажи от миналото. Въпреки че историята звучи доста нелепо, за хората, присъствали тогава, това ни най-малко не било шега, уточнява Vesti.bg.
Те наистина вярвали, че силите на тяхната тъмна вуду магия биха били способни да прокълнат Хитлер и да го изпратят в ада. Това е и причината да поканят фотограф на списание LIFE, който да документира ритуалите.

Лудият Сийбрук

Уилям Сийбрук - писател, пътешественик, сектант, член на Загубеното поколение и канибал, е една доста необичайна личност, която въпреки своята странност не страда от липса на последователи.
Група млади хора от Вашингтон се вдъхновява от книгата му „Witchcraft: Its Power in the World Today”, в която детайлно е описано всичко, което е научил за Сатанизма и вуду магиите в Хаити. Те вярват, че тъмната магия е истинска и биха могли да я използват за добро.
Младежите се свързват със Сийбрук и го питат за мнението му относно тяхната идея да убият Хитлер с вуду. Винаги готов за нови изживявания, Сийбрук веднага се съгласява да участва. Списание LIFE също не отхвърля предложението да присъства на ритуалното парти.

Искрено и лично

LIFE поема задачата да се увери, че Хитлер ще разбере за вуду партито, а също и да окуражи своите читатели да организират подобни събития вкъщи. Защото както пишат от изданието - „Вуду чародейството е успешно само когато жертвата знае, че такива действия са започнали”.
Сийбрук и неговата група обличат манекен в костюм на Хитлер. Един от присъстващите на име Тед Колдуел се облича като доктор магьосник и с дрънкалка над главата на куклата започва да изрича ритуално думите: „Ти си Хитлер! Хитлер си ти!”.
Всички присъстващи се изреждат да забиват шипове в снимката на Хитлер и хорово пеят: „Ние забиваме нокти и игли в сърцето на Хитлер!”
Някои от присъстващите атакуват със секири, докато други забиват нокти и игли в малки кукли, изглеждащи като фюрера. „Истан!”, крещели участниците, искайки помощта на тъмен езически бог. „Изпрати 99 котки да извадят сърцето му и 99 да го изядат, когато е мъртъв!”.
Уилиам Сийбрук и останалите погребват манекена дълбоко в земята. Според тях така червеите ще изядат вуду въплъщението на Хитлер и по този начин ще вземат със себе си и истинския човек.

Ритуалът

По време на целия ритуал главният вещер окуражава фотографите да обхванат възможно най-много детайли, за да може всички хора по света да последват примера му.
„За онези, които искат да организират вуду партита в домовете си, г-н Сийбрук изтъква, че не е задължително да имат манекен в реален размер”, обяснява сп. LIFE.  
Хитлер разбира се не умира през 1941 г. Той продължава да живее повече от три години след това, преди да се самоубие в подземен бункер в Берлин на 30 април 1945 г.
Съдбата на самия Уилям Сийбрук не се оказва много по-различна от тази на Хитлер. Година след смъртта на диктатора Сийбрук се самоубива с шепа хапчета в Ринебек, щата Ню Йорк. След себе си оставя само своите книги и спомена за една необичайна личност.

Подобни статии