Вършец готви линч за убиеца на фермера Иван

Цял Вършец скърби за пребития до смърт фермер Иван. В курортното градче готвят бунт срещу убиеца и неговото семейство. Местните настояват 32-годишният кравар, който по думите им отнел живота на един добър и почтен човек, да получи доживотна присъда. Искат още цялата рода на рецидивиста да бъде изселена.

В хода на разследването станало ясно, че фермерът е убит, след като направил забележка да не се влиза в чужд имот. 52-годишният Иван, по прякор Дунята, си тръгнал в събота вечерта от сбирка на местни ловци заедно с приятел. Двамата забелязали хора пред имот на друг фермер в местността Грамада край квартал "Заножене". Мъжът слязъл от колата и направил забележка на непознатите да не влизат в имота, при което един от тях взел кол и го ударил силно по главата. Мъжът починал веднага, а приятелят му успял да се обади на телефон 112.
Убиецът е от ромския квартал на Вършец "Изток". След разпит от полицията той е направил пълни самопризнания и е задържан в ареста. Предстои съдът в Монтана да определи мярка за неотклонение, уточниха от полицията.

Подобни статии