Възможно е да има затягане на мерките, обяви здравният министър

Няма хаос и паника. Ако броят на заразените продължава да се увеличава, това може да наложи налагане на допълнителни мерки за физическо разграничение. Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, съобщават от БНТ.

На въпрос относно това, че още една област - Перник, навлиза в тъмночервената зона за COVID-19, Кацаров заяви,че директорите на РЗИ могат да налагат регионални мерки, съгласувани с главния държавен здравен инспектор. „Трябва да се действа според региона“, коментира още Кацаров. Според него продължава да бъде водещ не броят на заразените хора, а броят на хората в болниците.
Има натиск върху здравната система, той е от самото начало, призна д-р Кацаров. „Със сигурност има скрита заболеваемост, много хора се изследват сами и не съобщават резултата за да не бъдат поставени под карантина“, допълни министърът.
Той обясни, че на този етап има достатъчно разкрити легла и засега не се налага разкриване на допълнителни. Неосигурените няма да получат безплатни лекарства за COVID-19, категоричен е д-р Кацаров.

Подобни статии