Възрастен мъж в Кюстендил хвърли патериците и се метна на земята, след като отказаха да го пуснат да пазарува

Снимка: Анелия Райкова

Възрастен мъж хвърли патериците си и падна на земята след отказ от страна на охраната да го допусне да пазарува в един от големите търговски обекти в Кюстендил. Повод за това стана издадената в четвъртък заповед от здравния министър за т.нар. „зелен коридор“.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години е от 8 до 10 часа. За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налагаше да връщат пенсионерите.
Такъв бе и този случай, а действието се разви час преди новата заповед от петък на здравния министър, с която се удължи времето за пазаруване на възрастните. Дядото беше заснет от кюстендилката Анелия Райкова, а снимката му предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. „Човек с патерици не беше допуснат от охрана да пазарува, въпреки молбата му, че му е сложно да се върне и да идва пак, че като се зарази на него и без това не му остава много. Извикаха и полиция заради „престъпника“. Е така умират хората, а не от COVID“, коментира възмутена Анелия Райкова.

Кюстендилци също негодуваха от отношението към възрастния мъж и въпреки че заповедта бе променена, те отново изразиха недоволството си от постоянните промени. „Всеки ден се променя, вече не можем да запомним кога да пазаруваме и кога не. Какви са тия коридори, искам да си пазарувам когато на мен ми е удобно, а не когато ми кажат и ние да тръгнем под строй“, гневеше се 72-годишният Давидко Петров.

Подобни статии