Ъглово джакузи пести място

Релаксираме в хидромасажна вана, подвижни модели – хит в банята

Photo: pinterest Свободно стоящи вани ни позволяват да правим смели интериорни решения

Лечебните сили на водата са известни на човека още от древността, когато римляните са започнали да я използват активно за подобряване на здравословното състояние и развлечение.

Инвестицията в качествено и луксозно обзавеждане на банята може би е наистина сериозен разход, но без съмнение би подобрило живота ви, доближавайки се максимално до спа преживяване всеки ден. 

Обзавеждане

Изборът на душ и вана със сигурност не е най-вълнуващият аспект от един ремонт, но има потенциала да се превърне в най-вълнуващия аспект от ежедневието ви впоследствие. Ако сте решени да заложите на вана, то преди избора на модел визуално се запознайте с материалите и устройството, за да бъдете напълно сигурни, че залагате на правилния продукт. Изборът на материал отговаря на няколко изисквания – какво тегло издържа съдът, колко е устойчив против надрасквания, каква е неговата топлопроводимост, колко лесен е за поддръжка и каква е неговата трайност. Един от най-популярните избори е чугунът, който е издръжлив на голяма тежест и като цяло е практичен за дългосрочна употреба. Качеството на ваната зависи от дебелината на покритието, колкото по-плътен е чугуненият емайл, толкова по-гладка и луксозна е ваната. Друга алтернатива на чугуна е стоманата, която позволява на продукта да бъде по-евтин и по-лек. Най-голямо предимство имат стоманените вани в строителството, където плочата не позволява голямо натоварване. Така наречените акрилни вани също набират популярност в последните години. Те се произвеждат от полимер и са лесно податливи на одрасквания. В тях не е препоръчително да се къпят домашни любимци, тъй като ноктите им лесно ще нарушат повърхността. Плюс при този тип вани е лесната им поддръжка и почистване.

Цветово и визуално моделите стават все по-атрактивни и ефектни. Напоследък голяма популярност набират свободно стоящите вани, които в повечето случаи разполагат с иновативни форми, изчистени ъгли и допълнителни екстри - като светлини, облегалки и т.н. Интересното при тези модели е, че не се нуждаят от стена и могат да бъдат поставени самостоятелно във всяка точка на помещението. Разбира се, ако предпочитате по-ретро интериорни решения, не се отказвайте от тази тенденция, тъй като съществуват и класически модели с богато украсени крака и стандартна форма, които отново се поставят свободно във всяка точка на банята. 

Екстри

Обзавеждането на банята несъмнено е повлияно от интериорните тенденции. Поставянето на джакузи може да бъде сериозна инвестиция, но със сигурност ще превърне вашата баня в частен спа център, на който да се наслаждавате във всеки свободен момент. Днешните производители предлагат широка гама от модели джакузи с различни опции и допълнения. Изборът между един или друг модел хидромасажна вана се влияе от възможностите на помещението и от размера на самото джакузи.

Един от най-компактните модели е ъгловият. Ъгловото джакузи е наистина перфектно за малки пространства, вписвайки се в обзавеждането, без да заема никакво излишно място. Хидромасажна вана във формата на кръг е също компактен вариант за вграждане в ъгъла на стаята, защото отново заема малко място, и дори създава илюзията за по-широка баня. Правоъгълните и квадратни модели за джакузи от друга страна много по-лесно се вписват в интериора на една малка баня, отколкото тези с овални и кръгли форми. Тези компактни модели позволяват в повечето случаи само да се седи под лек наклон, но и това е достатъчна екстра, тъй като подобни джакузита са се доказали като по-удобни за хора с увреждания и страдащи от сърдечносъдови заболявания.

Двойките се къпят в мрамор

За притежателите на бани, които са разположени на голяма площ, има много по-широка гама от модели и никакви ограничения. В допълнение към разнообразието от форми можем да добавим и модели за двама или повече души. При избора на джакузи, предназначено за повече от едно лице, не забравяйте да се съобразите с теглото, на което съдът ще издържи. Акрилните вани не са в състояние да издържат теглото на няколко души, затова заложете на чугунена или мраморна вана, която е значително по-устойчива.

Подобни статии