За финала на Уембли: Стюарди продавали пропуски на черно

Незаконна схема за достъп до стадион „Уембли“ в Лондон беше разкрита от вестник „Сън“.

В резултат на журналистическото разследване са арестувани двама души, които опитали да продадат на черно пропуски за финала на Евро 2020 между Англия и Италия. Става въпрос за стюарди, които предложили баджовете и жилетките си в страница, специализирана за предлагане и търсене на билети за футболни мачове. За комплект искали 4500 евро.

Репортер на „Сън“ попаднал на обявата, в която се предлагали два комплекта за стюард, и се обадил на продавача. Когато попитал какво да прави със снимката на пропуска, му отговорили: „Сложи твоя върху оригинала. Никой не гледа толкова внимателно“.

Продавач и купувач се срещнали в супермаркет в близост до „Уембли“, а отпред шестима униформени очаквали сделката да бъде сключена. След това бил извършен арестът на двамата мъже, които опитали да спекулират със служебното си положение.

На трибуните на „Уембли“ проникнаха много фенове без билети. Според човек от отговорниците за организацията, който говори пред „Дейли мейл“, гратисчиите са били над 5000. По този начин излиза, че на стадиона е имало 70 000 зрители при разрешен капацитет от 65 000.

При нахлуването им на стадиона пострада бащата на капитана на Англия Хари Кейн – Алън, който е с две счупени ребра. В момента все още тече разследване и идентифициране на възможно най-голям брой от нарушителите. След това всички, които са разпознати, ще бъдат тежко санкционирани, като освен парична глоба ще бъде налагана и забрана за посещение на спортни събития.

 

Подобни статии