За пръв път в историята може да има двойни уикенди във Формула 1

Изпълнителният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че се обсъжда сериозно провеждането на състезания на една и съща писта в две последователни седмици. Такава стратегия значително ще улесни спазването на мерките срещу коронавируса и ще помогне за спасяването на сезона.

"Обсъждаме го сериозно, защото едно от големите предизвикателства пред логистиката е всеки да бъде тестван и проверен за да има достъп до падока," поясни Браун и продължи: "След като веднъж вече си събрал хората в здрава и сигурна среда, тогава е много удобно да задържиш тези условия, тази биосфера за още един старт", каза Рос Браун, цитиран от Спортал.

Рос Браун допълни, че друго голямо предизвикателство е да се открият правилните места, на които околната среда може да се контролира достатъчно добре:

"Австрия отговаря на тези изисквания. Има дори местно летище, така че да пристигат чартърни полети. Не е близо до метрополис, има подходящата инфраструктура. На практика може да задържим всички на това място и да проведем още едно състезание следващата седмица."

В заключение Браун отбеляза, че организацията на старт от Формула 1 по принцип е доста сложно начинание, а при сегашните обстоятелства е още по-голямо предизвикателство, което е съвсем ново за всички ни.

Подобни статии

 • Фернандо Алонсо ще помага на

  Фернандо Алонсо ще помага на "Рено" още през този сезон

  Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че се надява да присъства на някои състезания тази година, за да помогне на "Рено" с "всичко, от което може да се нуждаят" преди завръщането му във Формула 1 през 2021 година.

  420
 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  162