За първи път: Български писател е в топ 20 на „Амазон“

Книгата на Илиян Кузманов е финалист на най- престижния и комерсиален конкурс зад океана- Reader Favourite, с награден фонд $100, 000

Български автор заема 15-то място по продажби в „Амазон“ с книгата си „ Ако срещнеш Буда-Убий го !“. За успеха му има огромно отразяване, CBS, US Today, Fox, NBC, Herald Tribune пишат за писателя, тръгнал от Пазарджик и интересен не само с постижението на книгата си, но и с каузите, с които той се бори като социален предприемач.

Над 560 медии, много от които в Меката на търговията в САЩ, го обявяват за международен най- продаван автор. Една от най- старите медии във Вашингтон- „The Washington Mail“ направи огромен репортаж за Илиян Кузманов, озаглавен „ Анатомията на най- продавания автор „Книгата е пътешествие, духовно, дълбоко и честно. Това са само част от заглавията в чуждестранните медии-“The Wallstreet Publication „Истински Бунтовник“, в The Tycoon Herald „Защо жените го обожават?“ , в The New York Today- „Писател и борец за свобода“, London Defender -„Най- продаваният автор, който е поел пътя на пилигримите, за да намери Свободата!“, The Baltimore News- „Визионерът от България“, Smile Holland-„ Улиците на Лондон бяха моят Университет“,  Essex Magazine-„ Нашето момче от Баркинг- The London Post. Отпечатаният тираж от 2000 бр. на английски език на книгата отива само за Балканското книжно Рок турне, направено от Илиян в съседните ни страни. У нас е правено представяне съвместно с Българо- Британската Търговска Камара, на което присъстват около 120 души. Британският посланик Роб Диксън също получава книгата с автограф. В Турция пък творбата на Илиян достига до финалистките в конкурса за Мис Турция. А на представянето му е домакин местният художник Хализ Фират, който отговаря за предизборната рекламна кампания на новия кмет на Истанбул. Книгата е финалист на най- престижния и комерсиален конкурс зад океана- Reader Favourite, с награден фонд $100, 000. Като критиката пише за нашият автор: „Ако Срещнеш Буда Убий Го! на Илиян Кузманов е завладяваща история за духовната среща на един човек с Бог!“.

А ето и гледната точка на самия автор, представена от pa-media.net: „За мен е важно, каквото е и съдържанието на книгата, да чупя рамки и стереотипи. Да бъдеш писател може да бъде атрактивно, като да бъдеш футболна или баскетболна звезда, както и много повече. Писателят може да бъде супер звезда, да живее като супер звезда, имам предвид истински писател, занимаващ се с литература, а не сценарист. Защото това е пътят да върнем младите хора към литературата, като им покажем колко е cool да се занимаваш с писане. Много повече отколкото да си някакво чалга клиширано парвеню”.

Подобни статии