Задържаха Илиян Бабичката, един от заподозрените за кражбата на джипа на Плевнелиев

Един от тримата, заподозрени за кражбата на автомобил на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) е задържан. Той е с повдигнато обвинение и остава в ареста за 72 часа, съобщи БТА.

Информацията бе потвърдена и от МВР, като от ведомството допълниха, че става дума за осъждан и за други престъпления. Мъжът е обвинен като помагач. Според получената оперативна информация, заедно с други двама мъже, също познати на МВР, за други подобни престъпления, е откраднал паркирания на ниво 1 в столичен мол автомобил, който управлявала съпругата на Плевнелиев.

Полицаи от няколко сектора на МВР вчера са били едновременно на три адреса в София и един в с. Микрево. Така е задържан единият от мъжете, познат като "Илиян Бабичката". Другите двама - "Владо Македонеца" и "Ивайло Фаската", са обявени за общодържавно издирване. Полицията търси и колата, която ползвали като "работна" за кражбата. На адреса на "Бабичката" в кв. Бенковски" са намерени и иззети "Ауди", с германски номера и опожарено в предната част. Установено е, че колата е обявена в Интерпол за издирване. Пред адреса е намерена и друга кола - "Опел Вектра", за която се смята, че е ползвана за "работна" при друга кражба миналия септември. В дома на мъжа са открити ключовете за колата, няколко телефона, таблет, флаш памет, 1 компютър за автомобил и чифт ръкавици. От адреса на "Владо Македонеца" в с. Микрево е иззето записващо видеоустройство.

При акцията полицаите установили таен адрес на "Ивайло Фаската" в с. Казичене. Там намерили мобилен телефон с извадена СИМ карта, но със запазени контакти и проведени разговори, три ключа за леки автомобили, пластмасова табела, наподобяваща чужда регистрационна табела на МПС със залепени на гърба магнити. Според първоначалните данни на адреса полицаите намерили и чифт маратонки, идентични с такива, с които през май на камери за видеонаблюдение е заснето лице с подобно описание, заподозряно за краба на джип. В банята на мъжа полицаите намерили флашка, скрита зад плочка, в място обособено като шахта за водомер.

В ползвания от "Ивайло Фаската" автомобил са намерени сгъваема палка и калъфче със снимка на детето на "Илиян Бабичката". Издирването на двамата мъже продължава. Столичните полицаи са в комуникация и с колегите си от граничния пункт Златарево.

Подобни статии