Закопчаха петима за палежа на лагера Мория

Photo: АНА-МПА Министър Хрисохоидис на о-в Лесбос

ръцкият министър на защитата на гражданина Михалис Хрисохоидис оповести на о-в Лесбос, че са идентифицирани лицата, подпалили бежанския лагер Мория миналата седмица, и вече са извършени арести, предаде телевизия Скай.

Лагерът Мория на Лесбос, в който живееха над 12 000 бежанци и мигранти, изгоря в резултат на серия от пожари, които започнаха миналата сряда след диагностицирането на 35 от обитателите му с коронавирус и последвалите сблъсъци заради опита на властите да ги поставят под карантина. Хрисохоидис съобщи, че за палежа са задържани петима души - чужденци, а още един заподозрян е идентифициран и се издирва.

Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в момента на гръцки острови, като ще даде предимство на семейства с деца, предаде ДПА. Според източници на агенцията германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер са се договорили по този план, след като правителството бе подложено на натиск да реагира по-бързо след опустошителния пожар в лагера Мория.

Подобни статии