Започна гласуването на конгреса на БФС, почти пълно медийно затъмнение на форума

Снимка: LAP.BG

Журналистите, които отразяват Конгреса на БФС в Зала 1 на НДК, бяха оставени без звук от събитието, което е публично и открито, но започна при строга секретност и без обяснения или информация.

Всички представители на медиите са настанени в пресцентъра, където на екраните тече само картина, но не и звук. Така медиите останаха в неведение за случващото се в залата.

За разлика от предишния конгрес, сега поне в залата бяха допуснати всички кандидати за поста на Борислав Михайлов - Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Те бяха допуснати до изборите за президент, след като официално бе прекратен мандатът на Михайлов с 411:0 гласа. Ще се гласува с интегрална бюлетина.

Вече започнаха и изказванията на кандидатите, като всеки има по 10 минути за изложение. Пръв своето слово изнесе Димитър Бербатов.

Малко по-късно в ранния следобед все пак стана ясно, че в Зала 1 на НДК започна изборът за нов президент на съюза.

Двама от шестимата кандидати за президент - Георги Захариев и Христо Христов, си направиха самоотвод и подкрепиха кандидатурата на Димитър Бербатов.

Сериозни скандали се разразиха в залата по повод гласуването за хората, които ще броят бюлетините. Искането е всеки от кандидатите да излъчи по един представител, който ще присъства на броенето на бюлетините на четирите бюра, където ще се извършва това. Той трябва да стои на 2 метра и да наблюдава броенето. Предложението бе подложено на явно гласуване и бе прието с 269:2 гласа.

Подобни статии

 • Рахийм Стърлинг иска да напусне Висшата лига

  Рахийм Стърлинг иска да напусне Висшата лига

  Нападателят Рахийм Стърлинг би приел оферта за трансфер в чужбина заради статута си на резерва в английския футболен клуб Манчестър Сити. 26-годишният английски национал започна като титуляр само в два от седемте мача на шампионите във Висшата лига от началото на сезона.

  30
 • Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София.

  81
 • Станимир Стоилов:

  Станимир Стоилов: "Левски" има крещяща нужда от точки

  Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че не разбира решението на РЗИ за мачове при закрити врати, което не помага на никого. Той направи това на импровизирана пресконференция на открито пред стадион "Георги Аспарухов - VIVACOM Арена" преди вчерашната открита тренировка на "сините", предаде БТА.

  81