Започна гласуването на конгреса на БФС, почти пълно медийно затъмнение на форума

Снимка: LAP.BG

Журналистите, които отразяват Конгреса на БФС в Зала 1 на НДК, бяха оставени без звук от събитието, което е публично и открито, но започна при строга секретност и без обяснения или информация.

Всички представители на медиите са настанени в пресцентъра, където на екраните тече само картина, но не и звук. Така медиите останаха в неведение за случващото се в залата.

За разлика от предишния конгрес, сега поне в залата бяха допуснати всички кандидати за поста на Борислав Михайлов - Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Те бяха допуснати до изборите за президент, след като официално бе прекратен мандатът на Михайлов с 411:0 гласа. Ще се гласува с интегрална бюлетина.

Вече започнаха и изказванията на кандидатите, като всеки има по 10 минути за изложение. Пръв своето слово изнесе Димитър Бербатов.

Малко по-късно в ранния следобед все пак стана ясно, че в Зала 1 на НДК започна изборът за нов президент на съюза.

Двама от шестимата кандидати за президент - Георги Захариев и Христо Христов, си направиха самоотвод и подкрепиха кандидатурата на Димитър Бербатов.

Сериозни скандали се разразиха в залата по повод гласуването за хората, които ще броят бюлетините. Искането е всеки от кандидатите да излъчи по един представител, който ще присъства на броенето на бюлетините на четирите бюра, където ще се извършва това. Той трябва да стои на 2 метра и да наблюдава броенето. Предложението бе подложено на явно гласуване и бе прието с 269:2 гласа.

Подобни статии